LIHKG機械鍵盤及電容軸集中討論區(37) | 睇頭post thanks

1001 回覆
13 Like 5 Dislike
sorry 自膠一打 要搵番3頁前先搵到你個budget我露出胸部道歉 撤回言論

好似上面巴打講 keychron 可能都係個好選擇 缺點係QC比較差
佢哋同我講嘅差唔多啫
可能咁有人嘈緊所以感覺唔太友善
我喺鍵圈短短幾年識嘅仁兄都好好人
根本呢度啲人自己本身就帶有極大嘅偏見, 見到gaming/電競2隻字就trigger到佢哋, 好似殺咗佢全家咁. gaming board賣一千蚊就係一塊爛鐵, 幾千蚊買舊鋁返嚟就係精品, 平嘅都係垃圾, 貴嘅就永遠都係最好 十足十啲耳聾音響呀叔咁
唔知香港市價點,但我上網見你知k63都差唔多上千,ikbc都係差唔多價,已且上有filco/leopold下有irocks/ducky

如果你一定一定要wireless嘅,咁你買k63啦

我有睇巴打你個意見, 不過個陣唔知有IKBC W200, 而家會target W200>K63, 不過想睇實物先
推坑
嗯,你說得沒錯!!
raffle pool +1
邊度有貨我就真係唔知了,香港買鍵盤最多人都係去地獄道/2000fun,你睇下有無
明明我冇preference 就俾人屈左係電莖撚, 我有問keychron 架

同埋唔係我過濾, 係個個一尾ban 又唔俾alternative, 一係就完全唔中我要求機械wireless

你同我講budget 內薄膜wireless 都好過同價機械wireless 都冇咁嬲
我都係啱開始玩
唔俾alternatives係因為無,本身wireless嘅model就係會貴d
你俾果d例子係就係平d,但個compensation 咪去左quality同qc度

總之意見就係咁啦,買咩你自己決定啦我就一定唔會掂電莖
一入就衝咗上貴野果下
平board 講真你都係想係堆爛橙入面揀個啱你既

唔係話冇乜budget就唔玩得/唔買得
但係唔會話有大分別

有一堆條件又冇乜budget就揀優先次序,
邊有最好option

利申:廢物,聽唔明大佬講嗰堆species

但係budget低係冇乜選擇,人哋推薦都未必好,點解唔去試,2000fun都有人可以比你邊試邊問

平價board 來源: 淘佬(iq___, nj68等雜牌), ikbc , ducky , irock, 電競牌子board, leopold, filco, keychron.

講唔出數據,一個keyboard啫,都係求打機打得順手又開心
真係cls
果陣買frog都research咗兩個月
屌,買TOFU*
痴撚線我都想有frog
你覺得遲少少用個keyboard會餓死嘅咪去買
有人幫免費幫你, 你就話人意見唔掂, 都幾乞人憎, 真係可以唔覆你等你自己搵
冇精神潔癖係可以考慮大陸野, 世界工廠點都平啲
係keychorn QC差少少, iqunix唔平, 千幾
我就一定建議你儲多4-5舊水, 真係唔多
父幹又好返工又好自己搵方法
點解ban, 好多人答咗
銀包好痛
直接買HHKB 算啦,Pro 1 2005用到今日都未壞

買隻board 都可以討論咁耐….
買到咪幾好
你要佢儲隻hhkb佢餓死喇
大佬有冇HHKB Pro HG 好想要
賊爸有無hhkb hg
無,佢只係俾business partner。

有隻pro 1已經好滿足
難怪有價冇市
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞