有無人睇完沙丘想𠝹櫈

839 回覆
65 Like 304 Dislike
係個世界觀吸引 ,我同你睇法差唔多,打鬥,戰爭只可以用個怪字形容,被人入黎屠城,夜襲無乜深刻畫面,浪費晒D咁好機設,造型。
就當用魔戒首部曲比,摩瑞亞之戰,到炎魔出場成個設計順暢度,打鬥都出色好多
垃圾片
魔戒正邪鮮明嘛,主角隊代表正義
出黎都高大光明d,感覺有魅力d都正常既
今次都係姐,肥佬伯爵同drex 明顯衰人
與其話戰爭,不如話係單方面屠殺,感覺無咁好睇都正常
但主角個方都唔係正常正義人啦
夜襲真係拍到好奇怪
最有印象係兩班人打鬥
一前一後咁走位
再用一個wide shot就咁帶過
以為跳緊街舞
王家衛拍star wars
使唔使俾10分呀
係好睇,但未去到滿分囉
我俾8.5 個個好似唔計架 類似預計個分咁
講真就算睇得明,個故事都未到話好吸引

係d畫面拍得幾宏偉幾壯觀,其餘故事描述,打鬥,緊張程度都一般
同意
根本係劣版星戰
星戰好睇左佢啦
我覺得唔好睇,成套戲係為左佈下一集,呢一集搞到好零碎,仲要係咁重複又重複啲發夢畫面,淨係睇沙,賣明星。
套戲係咪
madmax + starwar
睇一次睇戲有想佢快d完嘅感覺
84版真係好柒......
論敘事,教育電視都好過佢;
論畫面,我第一感受到生於21世紀有幾幸福:
中國文化都有金庸小說古龍小說 三國演義 呢啲,
三國演義劇情係好過睇got
你哼得出嗰首應該係"He's a pirate",係 Klaus Badelt作。第2-4集先係Hans Zimmer作。
其實成套野
個男主角差左少少
同埋唔知點解成日loop佢d dream
但係其次都okay
好長但只有少少慢
敗走
dune個世界觀噤撚大,睇得明你真係勁
唔岩口味就又講到人唔識欣賞咁撚難聽

好似感覺套戲都有岩同錯咁
先唔講套戲好唔好睇 始終呢啲嘢就好主觀 本人就頂得順當佢悶版starwars睇

但最睇唔過眼係有班係到屌marvel係Disney嘅 而disney奶共嘅所以就係咪都屌柒話要杯葛 但呢直套直頭legendary拍架啵 間野直頭比中資收購咗添啦 又唔見佢地屌同要杯葛???
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞