有無人睇完沙丘想𠝹櫈

839 回覆
65 Like 305 Dislike
應該係接駁重力裝置
佢就係同條女去睇
一路睇一路講個個呀
老實講,劇情好撚on9
有咩理由明知係世仇經營既星球咩預防措施都唔做,
一個醫生可以癱瘓成個防護系統
所有戰機全部都係地面
成個家族俾人滅左都好似無人知,仲要講到原來自己有個好強既盟友,點知無人幫到手
好好睇,套野咁長無冷場喎
做乜撚?
got好睇過呢套好多啦
啲人物性格鮮明好多
shawshank redemption好睇咁多
淨係男主角同freeman段兄弟情都屌打呢套垃圾啦
覺得呢套係垃圾
但shawshank係一套完整嘅戲
呢套根本無打算要講完一個故事
真正令shawshank唔可以同呢套比較嘅原因唔係屌唔屌打嘅問題
而係要比較 應該搵啲同樣係某系列嘅第一集去比較
佢都唔知依套戲衰咩,以會悶既戲就唔好睇
一向呢D科幻片都好多死忠fans,樓主一定俾人屌死
btw 唔理佢跟足原著定加入改篇劇情,電影始終唔係書,係要做一定程度既改變先得,跟原著神髓但橋段要變先叫做成功,套野係呢方面做得麻麻,趣味性唔多,唔合理既位都幾多,前後犯駁
音效滿分,配樂上乘,場景佈置一般,尤其沙城遠景CG效果奇差無比,直接cut 左佢唔出街可能仲好,服裝美指都唔錯,有考究過,鏡頭構圖都好好
絕對係
睇得明,同覺得好睇係兩回事
仲要了解晒作者生平背景先好睇套戲
海軍鬥水兵
套野最出色就係sound effect 同soundtrack
吹係吹個idea 同本書,套戲點吹得落
尾段真係好波
有條二打六要挑男主角
女主角話 死係個位戰士手上你榮耀
個個都話二打六戰士好撚好打
以為係單挑高潮
之後男主角好快咁三次ko條二打六

跟住問條二打六做咩投降 原來係至死方休。。。

屌 二打六就唔好扮好打 出黎挑機啦!
麻麻
唔係太鍾意睇分幾套既電影
同埋 依套戲既"明",唔同 天能 果種明

唔講以為沙丘係懸疑片
真心唔係介意文戲多 節奏慢
而係佢揀黎拍嘅內容鳩屎 啲人物都刻劃唔到
如果要放慢 反而佢拆多集慢慢再講多啲我都仲得
同埋就算套小說點勁
電影反映唔到就係無用

成撚日屈人鍾意marvel
咁人地Marvel用廿幾套戲去舖一個saga又唔見啲人讚吓
套野吹大咗 個落差太大 啲大牌又早收工 故事一舊一舊咁 主角又冇乜魅力

下集凍個水
GOT都要捱七八集起碼
無扑野應該好多人一早棄坑
咪就係 咁悶
Godfather 我覺得好好睇喎 間唔中會翻睇 好心唔好咁自我中心啦 覺得唔好睇發表下意見啫 都唔得?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞