有無人睇完沙丘想𠝹櫈

839 回覆
65 Like 304 Dislike
要做功課先睇得明套戲 係證明拍得廢/ 編劇廢 拍野最基本嘅敘事功能都做唔到 好多細節位係應該要係套戲入面解釋俾到觀眾聽 而唔係期望觀眾自己了解咗先/之後補充返
你老母生到你弱智唔代表全世界要圍住你
剪trailer 唔係導演剪大部分係另外搵producer 做
套戲頭一個鐘係會睇到好想訓,不過之後當理解左大致上既世界觀會開始精彩

Btw無睇過小說,張震做果個真言師角色其實除左做內鬼之外仲有無其他好重要既作用

同埋主角係第一集已知覺醒左音言,預知未來同埋疑似同沙漠鼠互動既能力,之後係咪會變到好撚屈?
沙丘個故事背景太過複雜,複雜到唔想睇
要做幾多功課啊大佬
鋪王子復國咋wo
點解覺得呢套唔好睇就要返去睇爆谷片
有彩蛋?
屌你啦總之套戲好好睇,係神作
啱呀
不過呢套野已經好straightforward
只係多咗用畫面敘事
有用腦睇係唔會睇唔明
我冇睇小說都解到比你聽
不過連登仔質素不嬲都唔撚用腦
mcu啲戲有埋對白解釋(仲要唔止一次)都可以問問問
無啦,不過好多人睇慣marvel 覺得有啫
Marvel 係時間線個陣都好多連登仔都唔明啦
古一已經講得清清楚楚 畫埋圖比觀眾睇
魔戒第一集都好多人話悶同唔明
https://lih.kg/2704492

👆👆👆👆👆👆👆👆👆
又有「識戲儍鳩」試圖用魔戒去盲撐套濕鳩沙丘嘞

條儍鳩真心弱智,魔戒一開波已經一早講明係「三部曲」(見下段紅字),係同時一口氣拍,而呢套濕鳩沙丘,導演連part 2 究竟有冇自己都未知。

個「識戲儍鳩」叫大家參考下魔戒,比d耐性,part 2 會更好。

好你老母咩,魔戒係一早有plan 既三部曲,濕鳩沙丘就睇餸食飯,點比

「魔戒三部電影的拍攝工作在1999年10月11日至2000年12月22日間同時在紐西蘭的各個保育區及國家公園進行,合共274天。 在2001年至2004年內,每一年都會進行補拍。 魔戒三部曲在超過150個不同的地點分為七組進行拍攝,如威靈頓及皇后鎮的攝影棚。」
Peter Jackson籌備成套魔戒
DV係電影公司請返嚟拍一集
同理
George Lucas籌備SW1至6
7至9係電影公司搵人返嚟拍

個效果係點我都唔使多講
票房不過不失啦,應該高過 沙丘5倍以上
𠝹櫈係咩意思?想知有無人覺得,頭一個鐘左右真係好l悶
唔鐘意沙丘就要睇爆谷片 佢係拍得好靚 配樂都好pro 但係佢個節奏真係差啲囉 太慢 中段睇到訓都唔出奇講真
Same 少悶 明明中段就係好撚悶 唔明點解啲人要死撐
收皮啦 好鐘意睇你講嗰兩套 但係沙丘我覺得好一般 唔好擅自幫人講野thx
機緣巧合下,見到你話 詭老 old 好睇,咩撚嘢品味
詭老1800萬美元預算, 絕對收貨 , 有樣野叫性價比, 如果沙丘用1800萬美元 咪變神作囉

想串人 都用下個腦諗下先啦
岩岩睇完
平心而論沙丘個節奏係慢左D
同埋成日無啦啦穿插Paul個夢境
公爵死左之後係加快左
我會俾合格分數
d美術真係好靚, 可以敢講奧斯卡唔俾美術獎佢真係天理不容
利申: 未睇小說, 會遲d買黎補完返
你當佢爆谷片咁睇咪覺得悶囉

有睇開文藝電影咪覺得唔悶囉

利申:我睇刺客聶隱娘都唔覺悶
你細過冇玩過dune? 講真已經好好wo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞