有無人睇完沙丘想𠝹櫈

839 回覆
65 Like 304 Dislike
超立方條撚樣最鍾意過分解讀
初頭睇吓就過癮
睇睇下覺得好似中二病嗰啲毒撚
咩都諗好撚多
關咩事 咪就係因為同期佢做緊DUNE nolan先用唔到佢
Hans Zimmer 啲嘢 無乜旋律我即刻記得

Rey theme
https://youtu.be/65As1V0vQDM

Mandalorian
https://youtu.be/62x19Bepc5s

呢啲旋律好記得 甚至哼得出

Hans zimmer 我只有一堆轟轟轟 嗚嗚嗚 低頻聲音嘅印象
我看左, 覺得唔錯的, 各花入各眼啦
鍾意睇既人唔比人話唔好睇
唔鍾意睇既人唔比人覺得好睇
我反而覺得係最尾到左沙漠之後
開始冇野ongoing 以為佢收緊尾但又唔係
不過overall一定滿意 好多人應該唔知依套小說有幾難改編
電影節奏好怪
拍劇會唔會好啲
Mandalorian 好睇好多
佢套套都吹架啦
佢用預告黎分析差唔多錯哂咁濟
倪匡講得啱 小說得兩種 好睇同唔好睇 電影都係

Mandalorian 係好睇 講完

好睇嘅根本唔駛死兜爛兜 鬧人唔做功課唔睇原著
Mandalorian 既bgm 好正
一聽返個腦即刻有劇入面既畫面
我唔係星戰fans,但覺得Mandalorian好正,有笑位,有感動位,主角有血有肉
套嘢預計會拍幾多集?
其實你諗返佢要用2個鐘建構到個幾複雜既世界觀 個節奏已經算係咁
如果換做劇應該要用5 6集鋪 但依家既觀眾有冇耐性接受呢
同埋見上面有人用mandalorian比 大佬依套本身已經有咁多集star wars做basis 一黎交代下新角色就可以起飛 邊有得比

睇完後。。。
通常小說好睇嘅拍出嚟都係奶哂野
套野唔係話佢咩

但我睇完,完全唔明無端端點解要開拖

d怪獸咁易比人呃
屌你怪獸
呢套唔係神作
但係絕對係好電影
真係唔知你平時睇開咩
咁證明 唔適合拍電影,睇番甚他人講,小說 醫生都有好多筆墨講佢 ,同埋依套應該都cut左好多
你越咁講 只會顯得你唔接受其他人既意見
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞