有無人睇完沙丘想𠝹櫈

839 回覆
65 Like 304 Dislike
起碼好睇過對上幾套star war
https://www.youtube.com/watch?v=qO9d-3iYA4U&t=70s
呢段劇情真係同吹下一集好好睇既人一樣, 所以個醬汁呢?
而家電影係拍哂小說6部曲?
定係拍其中1部咋?
Johannsson
最印象深刻反而係Atreides 個風笛
暫時計畫拍三部曲,包頭兩本書
我都㩒電話
堅悶
幫覆:1965年既設定黎講好前衛架啦,唔係多得佢之後邊有星戰魔戒權力遊戲
In the past, too, the 'Dune' director Denis Villeneuve has criticised MCU's lack of creativity in films and called it a 'factory'. Recently, 'Dune' director Denis Villeneuve reportedly said that the Marvel Cinematic Universe (MCU) produces too many 'cut and paste' movies.

原來導演都咁講,唔怪得班fans叫人覺得唔好睇就番去睇marvel
當然套野唔係完美,但一定唔至於廢囉
連登仔得二元對立嘅思維
一係就超好睇,一係就超廢

講嚟講去都係識講節奏慢
唯一我覺得要批評嘅位就係岳醫生描寫得好薄弱
大部分電影學上嘅嘢做得相當上乘喎

佢要根據小說改篇,就一定有制肘架啦,二個幾鐘講到咁多嘢,場面設計用心到咁,都可以叫廢
你平時睇開咩戲咁巴閉
係架,一定啦,劇集一定描寫得更仔細
但冇得比架,而家電影公司就交咗個project 落denis手,佢已經係咁大限制下拍出咁嘅佳作,仲要只係part one, 仲想點
完全正確,收貨有餘
係上面班傻仔係度屌
以為改篇長篇小說做電影咁簡單
好似睇左一集勁長既game of thrones(s1-s2時期)
大量設定同人物,但情節實際推進唔算多
big battle擺得太前,後面走難劇情太碎片化,有啲後勁不繼
overall 8.5/10啦,音樂同攝影加左半分
你柒少陣啦
又係度誇大我講嘅嘢
你入場睇dune, 最簡單連佢係第一集都唔知,怪得邊個

你入場睇avengers 4 嗰陣,會唔會屌佢冇前因後果?
:點解冇拿拿世界少咗一半人?!套戲冇講!正垃圾!
又話科幻版魔戒…..
悶撚過魔戒第一集好多

想問下一集(如果有)既內容係咪會好睇過雙城奇謀
傻閪marvel撚以為credit後面有彩蛋
返去睇popcorn片啦
近年兩個半鐘以上又睇到全程投入既非marvel戲,應該得interstellar路蘭真心勁,可惜天能走火入魔
雖然真係唔想賴marvel
但係你都係睇得呢啲多先會覺得完credit先走=等彩蛋
第一集咁又點?
睇戲定睇劇呀依家
邊套起源電影柒得過依套?
你都on9
我欣賞電影文化人,respect佢地先留到最後睇完credit
好撚多角色都好薄弱喎
所以陷國產好多人睇都無感覺
睇第個post話好多野都cut撚晒
啲角色扁平晒成班工具人咁
連主角自己都無個核心價值觀咁
睇個個留言
畫面10分
配樂5分
故事1分
我就覺得好中肯
唔好同我扯去小說
唔係個個老撚馮要睇
講緊配樂
咁撚多原著既制肘又改善唔到既就咪撚拍啦
電影學拋死人咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞