有無人睇完沙丘想𠝹櫈

839 回覆
65 Like 304 Dislike
覺得呢套唔好睇既只能夠講你冇讀過電影學
除左小說訪問導演生平仲要讀埋電影學
歪曲完我意思又當無事發生呀?
柒完扮睇唔到?

‘幾時
你唔好同我講開場之後’

‘邊套起源電影柒過佢?’你同咩比呀?
不如你舉例有邊套史詩式小說改篇電影嘅第一集你覺得係好好睇?
改善咗好撚多啦喎,滅國之前,主角家族大把冇用角色,仲有場晚宴,一律為咗觀眾易明,已經刪除哂
基本上外國大把有睇過小說嘅人都話今次抽出嚟嘅電影情節算幾簡潔

如果你係純粹唔鐘意本身個小說故事,咁已經冇得講啦
但如果以改編電影嚟講,算係好優秀

一直淨係識講套戲‘廢’,又講唔出咩論點
一味識講套戲好廢好廢好廢
笑咗
啲要求無理到
avengers 之前都要花幾十部電影慢慢建立世界觀啦吓話,一套史詩式小說,為免觀眾難明,已經改用純粹主角觀點去睇世界,有咩問題

我話醫生描寫得唔夠,係因為佢對plot twist 有重大影響,所以先應該要仔細啲寫,其他家臣將軍講少啲根本無可厚非
不如你講吓如果你係導演,你諗住點講呢個故事?
講咁多啲dune撚係要搵mcu比
又要踩又要提
唔知你地想點
笑完原來駁唔到
慢慢笑啦傻閪
大家都係系列電影,你自己連最少最基本嘅資料都唔知,仲大鳩我笑撚死

你連套戲係第幾集都唔知,你睇mcu, star wars 會唔會連第幾集都唔知就入場睇?
一早好聲好氣講哂成個故事結構俾你聽,就係度扮哂無賴話自己咩都唔知,連第幾集都唔知就入場睇

嚟嚟去去淨係識講節奏慢+好廢
無喇?呢啲就係你嘅point喇?
一樣嘢都應我唔到,淨係識轉移話題,柒完當無事
你見到我話慢我切J
你都應我唔到啦
講經咩
「你連套戲係第幾集都唔知」
又老屈
啲dune撚除左識老屈仲識咩
人地逐集計都係完整電影
越對比就越柒
天能
Oh 最上我睇錯咗,同你講聲sorry
第一,你講角色薄弱,描寫唔夠嗰度,我上面解釋咗,自己睇
第二,成個故事起承轉合,而家先啱啱到承嗰part, 你想個角色心態有咩大改變呢?

仲有咪撚扮睇唔到呀柒頭皮
歪曲完我意思又當無事發生呀?
柒完扮睇唔到?

‘幾時
你唔好同我講開場之後’
Mcu 拍嘅係每個英雄嘅獨立電影,的確同dune 史詩式小說唔完全一樣,但我純粹想講嘅係,你連一套戲第幾集都唔撚知,就賴套戲
無可厚非還無可厚非
咁堆角色比我感覺就係工具人
我理撚得佢點解要cut姐
依家係佢講故仔比我聽定我搵辦法係套戲以外理解佢個故仔
隔離po講個啲內容完全可以豐富好多個角色
就算你講個醫生個點我都覺得重要
依家乜都無
個仔差啲死
老豆剩係屌左晶算師一野就算
一直夜晚繼續不設防咁
sorry我睇完套戲心情真係無起伏過

我咪話依家「睇戲要睇埋訪問」囉

avengers3初初都叫part1 part2
唔通infinity war又唔完整呀?
點解會唔知🤔

「人地逐集計都係完整電影
越對比就越柒」
又唔敢覆了?
繼續幫個唔完整嘅故事兜啦
我咪話睇戲要睇埋訪問囉依家
除左小說訪問導演生平電影學
仲有咩要觀眾睇呀
其實都係睇第二集整成點
第二集整得好
D人咪話第一集係好好既序呀
第二集唔好睇
咁睇第一集就變左浪費時間
論劇情覺得第一集作為序係合格既
計埋cg鏡頭等就合格以上
咁你真係理解錯
#542嘅意思就係除左入場睇戲
有無係poster/trailer講過係part one
屌你老母,明明個半鐘做得哂既野監生slow motion到兩個半鐘……
但係如果唔係電影係一套劇咁樣既話就會好好多
自己連少少功課都唔做仲死撐
Star wars:Rogue one 夠冇寫明介乎第3、4集之間啦,你會唔會又屌點解冇拿拿有個黑武士,冇拿拿有公主?屌角色描寫不足?

‘幾時
你唔好同我講開場之後’

自己問埋啲白痴問題,仲係度怪套戲
係咪要改做‘沙丘翰戰1’ 先合你意呀大少?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞