有無人睇完沙丘想𠝹櫈

839 回覆
65 Like 304 Dislike
成套戲我覺得幾震撼,但拖得太長太累贅,有6本小說,以家先得半本,推進超慢,係咁發夢🤷
唔明點解d人成日踩marvel
就算佢地話M記幾差都好
但無可否認
佢喺電影業上絕對係最成功既一個系列
係悶 但電影感唔差
不嬲廢柴人數多啲
如果唔係冇你呢啲人
住山頂嘅人仲多過旺角啦

Btw應該係撞鬼
場場都好full
我睇到瞓唔著喎

使唔使嗌回水?
On9一問:

公侯伯子男,男爵唔係好低級架咩(鄧蓮如之流),點解設定仲惡撚過公爵大人咁多?
屌我都係
男爵係Baron Harkonnen
公爵係Duke of House Atreides
佢哋個爵位唔係under帝國,只係自己家族個內部階級
佢地兩個個官方title應該係planetary governor星球管治者先啱
其實個故仔入面唔算係諸侯制度
你當係一間大公司入面有唔同股東咁理解就得
皇帝之所以係皇帝只不過係因為佢有最多股份 所以話曬事
本身預拍第一本分兩集咋嘛
冇可能完到 頂多捱到三集 迴響冇想像中咁大
推進得快啲,多啲大場面,好似魔戒咁會好啲
套戲有講,採集左香料好多年,所以好有錢
樓上都有人邏輯謬誤
好睇既小眾野多數唔收得=唔收得既就等於好睇既小眾野
但佢令到我同我啲親戚都想睇返小說喎,點計
咁無嘢架,佢吸引到你,啱你口味囉
個重點係唔應該鬧唔收貨/唔啱口味嘅觀眾入場前唔做功課
呢套我覺得係ok,出續集都應該會睇,但唔會花時間去做功課
我覺得好睇喎,完全冇眼訓位
咁有無邊幕特別深刻,令你完場都揮之不去?
有時大家發唔發覺,睇呢套戲嗰陣係刻意拉低左個standard, 「唔悶」、「睇得明」就已經要大張旗鼓咁吹噓,背後既動機係咩?
呢個post風向係唔可以覺得好睇
明明唔好睇 但你格硬覺得好睇
明顯你你要扮到好有品味啦
都係等星期二特價飛
都係同魔戒差唔多類型,都係睇你有冇興趣深入D去了解個故事,如果冇純粹當一套普通戲咁睇一定悶

有既咪會好似魔戒咁當神戲咁睇,冇既話好多人都會覺得魔戒悶,個人覺得呢套比魔戒更加難入口,題材加導演拍攝風格問題
個個都覺悶,會訓教,得我覺得好睇,完全冇眼訓位咪有優越感
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞