有無人睇完沙丘想𠝹櫈

839 回覆
65 Like 305 Dislike
真係唔想提套嘢係legendary 中資 費事俾人咬
屌,難怪講左句支那話
Return of the Jedi 1983 年 已經有驚世嘅特技畫面美術84 嘅Dune 真係 好難逼人分開唔比較
我都係 水撚左入去
利伸:中間真係訓能著左 跟住都冇心機睇禁下電話 算
指定答案:你唔識電影、你iq唔夠高、番去睇marvel啦
Hans Zimmer嘅顛峰已經喺Dark Knight三部曲完咗
Interstellar 已經覺得麻麻。
3集 不過有part 2 先講
唔好咁喇 俾人威兩日都唔得咩 吓話
唔係我係果邊留言,應該一個post都唔爆
唔係,係觀眾未夠班睇呢套戲
Hans Zimmer 星際啟示錄我覺得OK嘅😂 叫做有條旋律係貫穿成套戲

https://youtu.be/N4o0qnSeVQQ

不過好認同無一個明顯易記嘅旋律係差d,某d scene可能幾有氣勢,但完左唔會記得
冇埋imax靚畫面j係屋企睇應該一早熄左機
睇完佢條片,入戲院睇笑到我仆街
開頭悶撚到閪,好似交代好多背景咁,但其實都幾難明

講嗰2個勢力,一個就似中古啲王,一個就mini me咁個撚個撚個光頭,9唔搭八,帝王又見唔撚到,一黎就叫個諸侯搬去採香料,沙漠空氣點解有香料又唔春講
跟住沙漠力量又唔知做乜鳩
睇完第一集都唔撚想睇第二集
咁係唔鍾意無問題既
其實咁我又想問下銀翼殺手2049有無睇過
個陣咪又係好多人唔鍾意
我都係睇到老豆死先開始知佢講乜,開頭鋪得都幾差,特別係老母勢力+未來記憶,睇完都get唔到
連登踩 好快有第二集
話咩龐大世界觀 今集故事係包括
Atreides
Harkonnen
皇帝 基本無出場
剎督卡軍 大量茄喱啡
尼姑
沙人
領航公會 無出場
精算師 無乜戲
醫生

兩個幾鐘嘅戲 唔算迫人喎 咩龐大世界觀 backdrop 嚟咋喎
之前interstellar 同dark knight 嗰啲其實都好epic
由其interstellar 我自己聽個soundtrack 直頭想喊
今次Dune佢真係似回塘
男主同老母嗰招好似geass咁嘅能力廢到持續1秒都冇要瘋狂嘴炮先可以自保
就好似我睇唔明試當真一樣
我幾欣賞the king,想問下呢套風格似唔似
我唔知點講啦 因為我叫做有睇過下youtube d 資料
所以我理解到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞