有無人睇完沙丘想𠝹櫈

839 回覆
65 Like 304 Dislike
starwars 拍得好睇,所以佢既元祖電影就一定好睇啦
年代耐啲就一定好多人睇啦?你行出街問下有幾多人睇過godfather ?

根本大部分人入去本身就係無睇小說,想去了解下沙丘講乜,結果比套咁既野我

我夠知佢inspire 左好多星際電影啦,但真係拍得唔好睇呀嘛。

寫小說,每一集都會有起承轉合,點解你覺得一集電影係唔需要呢樣野?
頭六行我理解
但天龍八部第一集起承轉合係邊度?
每一集都會有起承轉合

屌你文藝創作,要跟著準則

支那人就係慣做奴隸
你番中國睇樣板劇啦
吓 無必然關係喎

不得不講 ep4 嘅時候 根本故事係唔完整 但魯卡斯真係好命水 佢好多場景 都只係個腦裏面 但好彩識搵人幫 將啲idea visualize. 嗰個人就係大名鼎鼎嘅 Ralph Mcquarrie. Starwars 啲 visual story board 係多得佢先咁正咁完整 將成個 starwars universe 嘅視覺風格初步定落嚟. 幫套戲攞經費都易啲

其他音樂嘅 john williams 班道具師 etcetc 都係一時之選
主角血統集百家之大成
仲要有強大家族既將士訓練,有專醫睇住
咁都輸67啦
典型老屎忽思想
呀屈生
你繼續提入場前唔知頭唔知路啦
我都想知要做幾多功課先比入場
我都想知邊個二元對立
入黎第一句就話連登仔剩係啱睇marvel類爆谷片
#14連登仔比人一碌鳩打暈晒
係你地話因為依套係part one
所以先要接受依套戲所有缺點
正常一個series既fans ,見到套戲令街客呻悶,訓覺,仲有人嬲到走場,應該會係網上盡力解釋同推介本書(好似隔離post 既樓主咁)

之於呢d係負評區鬧人唔識"電影"既人係咩背景,我就留比大家判斷
連登仔:
唔係商業化超級英雄/娛樂/爆谷片 = 垃圾
連登仔:
原著小說好好睇
又係連登仔:
本小說1965年出,你諗下受眾

2001太空漫遊1968年拍既,你自己諗下受眾係邊個
全世界都係咁㗎啦
何況呢套嘢啲內容有唔合理位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞