有無人睇完沙丘想𠝹櫈

839 回覆
65 Like 304 Dislike
佢唔係對住肥佬噴氣咩?

理論上間房其他人都掛晒肥佬飛上天花板就避到真心問?

有冇話肥佬特別勁唔驚毒定之後D黑蒜油有用之類?
係因為佢開左盾 佢開定盾先埋去
噢原來關事 以為個盾只防到普通武器
盾頂一頂 毒氣上到天花角落都唔夠致命
銀翼殺手好悶...依套反而ok
張震台灣人黎,當佢國語啦,但都好突兀
我自己睇覺得冇連登仔講到咁悶,可能大家期望最尾係有大戰咁,佢冇好明確嘅起承轉接,唔係Marvel果類戲,但都做到緊湊嘅氣氛,畫面幾靚,世界觀交代得幾大,希望佢第二集成套都係高潮位

仲有MJ愈睇愈靚
唯一唔好可能係發夢位太多
起承轉合又關marvel事
變原罪未呀
死緊 都冇?咪死撐啦
回頭看《沙丘瀚戰》,雖然導演尚算把幾個星球的恩怨交代清楚,男主角添密菲沙洛米又討喜;可是不管角色造型、佈景設計、美術效果或配樂,都平平無奇,尤其未來世界,主角手執看似高科技的道具,盔甲已是隱形設計,怎麽服裝卻像回到古代,充滿中東色彩?這個「沙丘」仍停留在20世紀?未免與時代脫節。也許唯一例外是每次埋位都得花7小時特技化妝的施達倫沙士格,扮演的哈根尼男爵,算是最有點心思的造型。

導演丹尼斯維爾諾夫在威尼斯影展時呼籲觀衆入戲院觀看,最好選IMAX;確實片中攝影優美,然而此片下月22日在美國是戲院與串流平台HBO Max同步,是否有足夠魅力號召觀衆入場?到目前為止,電影公司仍未為續集開綠燈,此片拍了1.65億美元,疫情下要收支平衡恐怕不易。

咁早開工啊唐仔
睇預告已經知可以等買碟睇,因為實會眼瞓
唐仔
條傻鳩應該唔知咩叫唐仔
最on9 班友仔以為睇依套戲要用腦,睇左依套腦就真係無腦啦,咁垃圾既戲 曬晒時間

仲有上邊覆我條傻鳩 仲好笑,其實一早block左你好耐,你對空氣講野自己唔知既咩?你冇腦架?你老母係唔係生你果時腦缺氧呀
唐仔唔好咁撚谷氣喇
我地個個係到笑鳩緊你
唐仔做乜偷偷留負皮你柒撚到撐Dune 同屌Dune 既人都有份笑鳩你喎 唔係你係邊個
唔係佢腳下面嗰條野先係?
你咪又係喺到認屎認屁
邊句踩到你
個條應該係佢件衫嚟
冇踩到我
不過見你話人認屎認屁姐
我係話係場內一路睇戲一路講戲既人認屎認屁,唔好盲屌先得㗎
件衫咁撚長
以為嗰條野先係令佢飛
背脊嗰粒野係啲咩維生機器
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞