有無人睇完沙丘想𠝹櫈

839 回覆
65 Like 305 Dislike
頭個50%啪支紅牛先入去睇好啲!
點解mcu 可以用 e.g. iron man 1, avengers 2 咁去表達呀?因為佢哋係獨立電影,套套都千遍一律俾個大boss 佢打,打完收工呀麻,所以你咪可以逐套咁睇囉聰明人

而家沙丘擺明係一套長篇小說,佢點樣可以中間就cut, 做到起承轉合俾你睇呢?根本你一開頭對套電影嘅印象已經係錯,乜9資料都唔知,柴娃娃入場睇完就屌套戲點解冇埋尾
咪話要睇埋訪問先好睇戲囉
又唔啱心水呀?
咁鍾意係咁loop
你係咪有病呀
一直都講緊魔戒星戰
係你條傻閪係咁講mcu

我又要知咩資料呀
係咪又要睇小說呀
跟住諒解佢完得已經好撚好咁呀
定係你覺得陷家剷走難完
paul又成日發春夢見到女主回眸一笑
最後黎個1v1跟住完第一集好正呀?

講咁多依樣又要知個樣又要知
套戲原來fans向嘅
你條dune撚真係笑死我
佢發春夢見到個女仔依段真係出得太密
成套戲有冇出過7 8次
幫覆:呢D電影技巧黎,電影學有教
又誇大我講嘅嘢
叫人唔好屈你,又屈我?

自己冇腦入場,仲好意思話‘應該睇晒小說睇晒訪問了解埋導演生平先好入院睇戲’
小學雞到
柒頭皮
明明你自己跟我一齊講mcu,到俾我challenge 嗰陣就話唔關自己事

上面一早寫撚咗啦,又扮盲轉移話題?
‘自己連少少功課都唔做仲死撐
Star wars:Rogue one 夠冇寫明介乎第3、4集之間啦,你會唔會又屌點解冇拿拿有個黑武士,冇拿拿有公主?屌角色描寫不足?’
你都唔知個問題係邊
你都係返隔離po睇下cut左啲咩啦

rogue one我無睇
唔想同你拗

mcu個度
你係#616.630.634.640提過mcu
我都笑你係都要拉埋mcu黎講
先係#641提左次infinity war

完啦好嘛小學雞
都話個故事背景 以呢集呢講 其實係咁

一個大家族 有個老爺 有間舖頭 你當海味舖乜都好啦

老爺娶咗兩個老婆 兩房人唔妥對方 大婆專橫巴之閉 細媽比較賢良淑德 但生咗個自閉天才兒童

再有個八婆團 細媽本來就係八婆團嘅人

家族主要收入來源就係間海味舖 一直由大婆房人打理 海味舖主要賣嘅係魚翅 但魚翅供應商係啲好古惑仔

有日老爺話要將舖頭生意過俾細媽打理 家族內爭鬥由此打開

嗱 咪同tvb 爭產八婆戲差不多
講咗咁耐,專登開個po 討論
但你原來自己係冇point 笑撚死
仲好意思叫我過隔離po 睇,你低能架?

入場前又唔知頭唔知路,完場後都繼續係唔知頭唔知路

Rogue one 已經係一個好好嘅例子,完全冇寫集數,但個個都睇得明,呢套一樣,我睇咁多外國評論,都個個知佢係第一集,仲要網上已經極多懶人包

自己咩都唔知,仲怪套戲,係咪要餵埋俾你食呀

喂未答我,係咪要改名做‘沙丘翰戰1’ 你先覺得清楚?
我入場先知
其實係咪可以簡單理解為佢類似魔戒,哈你波突咁本身就預左幾集先完整
所以而家第一集就集中介紹人物設定,故戲情背景,而變到好introduction咁所以啲人話慢/悶
正如魔戒第一集,好多fd都係睇到訓著
如果呢套野仲有下部的話
你覺得睇過小說既人多啲,定無睇過小說既人多啲?
人地第一集都叫一個完整故事,沙丘第一集呢
真係伏片黎

講表達手法:
套戲D節奏同配樂都奇撚怪怪咁
要交代嘅野求撚其其,原來打完AI戰爭禁高科技呢個背景都唔交代清楚
預知夢呢D就重覆又重覆,夢嘅內容一D都唔吸引
D角色又無啦啦發呆DUM波鐘扮文藝,扮王家衛啊?
打戲同日本5色戰隊一9樣,一D霸氣都冇,刀仔吉吉吉
D配樂又嘈又煩膠,成鳩日吓啊啊~~

講個故事:
個故事味又係老套宮廷劇,同D19大陸宮廷劇一鳩樣
龍傲天主角一族係朝廷比奸人迫害,之後逃亡再報復

講演員:
個男主角一開始個樣成個吸毒MK咁
佢條女....大佬,搵個靚少少嘅演員得唔得?
Rogue one 本身一個完整故事,即使無黑武士公主,都唔會影響劇情,呢套野無頭無尾,你會唔會有啲侮辱左starwars

利申:starwars 迷
有D似interstellar
無睇小說係咪無資格入?
可唔可以問下點解個醫生咁撚勁, 一條友就可以反水成個集團, 但最尾成個智障咁畀人收皮
然後的士兵夜晚真係全世界去曬瞓覺
然後啲人有槍唔用個個都用近戰
明明就打得穿個盾
仲有回憶得太多次,一直喺度聽佢呀呀呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞