有無人睇完沙丘想𠝹櫈

839 回覆
65 Like 304 Dislike
班友無腦
佢接手之後果首就真係哼唔出
特別係某隻dc狗
全程播住啲好tense嘅音樂 明明就只係架運輸機吊架DA9攞香料 好多平平無奇嘅scene搞到好凝重咁 叫中後期先有少少變化 而且對就咁入去睇嘅觀眾 我睇嗰場好多都睇完話唔明某啲terms同settings

主要係個主角諗住條女真係睇到好炆出2 3次乜都夠啦 係咁穿插個幻想 可能真係唔多鐘意睇科幻片 2個半鐘睇到好攰
你知道得太多
最撚憎某啲人成日雙重標準 睇住中資拍嘅野屌人奶共
佢都幾出名下
Same第一次睇戲拎手機出黎check下仲有幾耐
勁多人屌鳩超立方,引人中伏
可唔可以唔好成日用”世界觀”好大呢個形容詞? 個世界好大,個宇宙好大,好多人物,好復雜,唔係叫個世界觀好大囉。 世界觀唔係咁解。
咪撚戇鳩啦
咁你覺得邊套係best movie of the year
如果比我選,
今年到九月現時為止,best movie of the year,港產片係神奇小子,西片係惡煞。

但我好期待下星期<凶靈祭>
1984年 Starwars ep456 都上晒 觀眾對特技嘅胃口大晒 好難再退回 pre starwars 時代
就好似依家睇番星戰 都會覺得打得唔好睇
呢類既戲中意搵料睇設定既會覺得好
但一般觀眾先唔會同你睇咁多資料
唔好賴咩比marvel影響,咩時期都係爆谷片,呢個拍法放咩時代都註定係小眾,評價兩極
啲傻鳩講到爆谷片好易拍咁
睇呢個留言唔洗估都知你個人唔掂
agger
其實好唔好睇呢家嘢就好主觀嘅

你中意套戲的話,恭喜晒你,享受咗兩個鐘頭嘅優質電影

你唔中意套戲嘅話,唔好意思,套戲可能真係唔啱你口味

但最唔撚明嘅係點解有班人硬係要擺副眾人皆醉我獨醒嘅嘴臉出嚟 講到好似其他人全部都係戇鳩冇腦咁

利申:睇完覺得個世界觀、音樂、畫面都勁撚宏偉,即刻想追小說版。但係啲打鬥戲太輕手,完全唔過癮,10分比3分,希望下集有改善。
想問你覺得套戲易唔易明
睇你點計 由今年香港上畫嚟講
no mad land 真係好吸引
成個故事好有深度
講遊牧者對社會再思考家既意義
我覺得係移民潮底下
呢套係一套好好比香港人既反思片
不過你地唔洗屌我啦
根本人人中意既口味都唔同
我唔中意科幻片姐
都唔代表我中意marvel or 唔識睇戲
唔係中意沙丘就高質啲
唔係覺得沙丘唔好睇就只睇pop corn movie
對我嚟講真係唔會係the best movie of the year 得未
dune撚:我就係鍾意d打鬥夠柒,劇情夠平淡,唔岩睇番去睇番marvel爆谷片啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞