召集所有精神病情緒病患者(5)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
有無IBS 巴絲食緊呢隻藥, 效果點

補圖

Duspatalin 淨係relax d muscle,主要係幫你止痛,令你肚瀉都唔會痛,腸鏡入邊間醫院做?醫生有冇解釋做腸鏡嘅原因,係排除性檢查,定係懷疑有啲咩問題?醫生有冇講肚瀉點處理?我嗰陣時一日肚瀉三次,醫生就開益生菌俾我,你一日肚屙10次,處理方法應該唔同

補充, 我連益生菌都有食開

有冇食過xifaxan?

未呀, 暫時第一次食IBS 0既藥, 其實正式未食, 因為今日開呢隻都係發作先食, 我加左血清後其實無發作啦, 而家當備用先, 或者可能今日呢隻藥都岩我, 唔使食咁多藥, 我都接受左慢慢黎, 都幾年啦, 想急都無得急, 要辛苦都辛苦過, 唔係未試過

吓,醫生叫你發作時先食一粒?
同埋呢一隻藥止唔到屙,如果要止痛嘅話要日日keep住食,佢會令你唔會再有肚痛,呢隻藥我都食緊

佢叫我發作先食呀, 因為我而家無事無肚痛, 佢有話之後唔夠再去配藥
試過手腳冇力 抖唔到氣 手指痛
DDoS 巴打
其實我覺得睇個別醫生叫唔叫你食一個療程, 我試過個時食住一堆藥成個月, 食緊當然無事, 之後其實一樣返返黎, 我諗今次第一次睇呢個醫生開0既藥好保守, 加上有同佢講血清素加左之後就無事, 所以佢只係開左比我備用, 不過都開左十日, 加上佢又有叫我照腸, 可能佢想我照左之後排除左再幫我搞掛, 不過短期內我應該唔會照住, 一黎我下個月本身做全身檢查, 一舊錢, 轉左精神專科又一舊錢, 8月我仲要去旅行, 所以有咩應該都去完旅行返黎下半年先搞, 今日登記時寫左有買住院保, 可能真係因為咁佢諗住我係好想去照腸
Btw 人生最精彩既幾年(18-25)都俾左個病
好sad ...

我好似從來冇經歷過人地所謂嘅“青春”

你情況點

我見大學啲人可以玩得咁放,又拍下拖,好似好多朋友咁(即使我知道好多都係hi bye fd)而我就好似乜都冇咁,我其實好想同人玩,但係佢地啲話題我全部搭唔到爹。唉,年輕真好。

我個陣都係咁

行埋去人地度總係覺得啲人會笑我

我係無得上莊/住hall/ 玩個d(因為焦慮)
久而久之堂都唔想上,學都唔想返
成績又差

我試過考緊試嘅時候坐左係度,好想直接跑入廁所咩都唔理。最後做左係度幾乎咩都冇寫過

係 睇黎大家都好明白

睇完腸科 開左隻IBS 既藥

The causes of IBS are not clear.
There is no cure for IBS.

我個眼疾都係咁

IBS 同眼疾,都係自體毛病,好可能同gluten sensitivity 有關,詳細可自己上網查。
我戒咗gluten後,我嘅 IBS(diarrhea) 同眼疾(虹膜炎Iritis)即時消失。
你可以試下3日,戒gluten : 所有食品含有小麥、麵粉、澱粉、大麥、薏米、黑麥就一定要戒只需試3日,就會知答案 ! Try it to believe it ! And I have tried. It works.

如果戒gluten就得嘅話,你只不過係 gluten allergy

係呀,名之媽,試過埋知道有無料到囉。只需要試3-4日,就知得定唔得喇。就係咁簡單。

咁你呢世都唔好食

係呀 ,食gluten定係食返藥,只可二揀其一。

應該係食gluten就要食返藥,或者戒gluten又唔駛食藥,只可二揀其一。

真係有0的強迫症

每人都有強迫症: 食飯、飲水、去廁所,repeat。
日日都上forum嘅人就更有強迫症。

係 睇黎大家都好明白

The causes of IBS are not clear.

我個眼疾都係咁

IBS 同眼疾,都係自體毛病,好可能同gluten sensitivity 有關,詳細可自己上網查。
我戒咗gluten後,我嘅 IBS(diarrhea) 同眼疾(虹膜炎Iritis)即時消失。
你可以試下3日,戒gluten : 所有食品含有小麥、麵粉、澱粉、大麥、薏米、黑麥就一定要戒只需試3日,就會知答案 ! Try it to believe it ! And I have tried. It works.

如果戒gluten就得嘅話,你只不過係 gluten allergy

係呀,名之媽,試過埋知道有無料到囉。只需要試3-4日,就知得定唔得喇。就係咁簡單。

咁你呢世都唔好食

應該係食gluten就要食返藥,或者戒gluten又唔駛食藥,只可二揀其一。

真係有0的強迫症

巴打好似幾清醒
DDoS 巴打
其實我覺得睇個別醫生叫唔叫你食一個療程, 我試過個時食住一堆藥成個月, 食緊當然無事, 之後其實一樣返返黎, 我諗今次第一次睇呢個醫生開0既藥好保守, 加上有同佢講血清素加左之後就無事, 所以佢只係開左比我備用, 不過都開左十日, 加上佢又有叫我照腸, 可能佢想我照左之後排除左再幫我搞掛, 不過短期內我應該唔會照住, 一黎我下個月本身做全身檢查, 一舊錢, 轉左精神專科又一舊錢, 8月我仲要去旅行, 所以有咩應該都去完旅行返黎下半年先搞, 今日登記時寫左有買住院保, 可能真係因為咁佢諗住我係好想去照腸

我仲想講, 其實龔醫生都唔平, 要800診金, 巴打你睇開果個幾錢?

係 睇黎大家都好明白

我個眼疾都係咁

咁你呢世都唔好食

真係有0的強迫症

巴打好似幾清醒

Thanks.

係 睇黎大家都好明白

我個眼疾都係咁

咁你呢世都唔好食

真係有0的強迫症

巴打好似幾清醒

其實呢度個個都好清醒, 知自己有事, 只係自己做唔到解決咁解, 但講就識講點樣做係好, 至少我係咁

啲人唔理解

係 睇黎大家都好明白

我個眼疾都係咁

咁你呢世都唔好食

真係有0的強迫症

巴打好似幾清醒

其實呢度個個都好清醒, 知自己有事, 只係自己做唔到解決咁解, 但講就識講點樣做係好, 至少我係咁

Sorry, 我已解決咗自己嘅問題。又係戒gluten,又係強迫症?

啲人唔理解

有時覆診完拎住一大堆藥返屋企,都覺得幾得人驚

啲人唔理解

我覺得我睇完醫生要比0既錢得人驚D, 我仲未開始排政府, 就快要去搞

啲人唔理解

我覺得我睇完醫生要比0既錢得人驚D, 我仲未開始排政府, 就快要去搞

藥費好喇利

啲人唔理解

藥費好喇利

巴打你公立定私家?

啲人唔理解

藥費好喇利

巴打你公立定私家?

公立,屋企比唔起私家

啲人唔理解

藥費好喇利

巴打你公立定私家?

公立,屋企比唔起私家

我而家睇緊私家, 唔知要排幾耐
DDoS 巴打

我仲想講, 其實龔醫生都唔平, 要800診金, 巴打你睇開果個幾錢?

1000診金,第一次就1500
DDoS 巴打

1000診金,第一次就1500

嘩, 果然仲可以再貴0的
上網睇左呢隻藥無話同其他藥撞左, 應該痾個時同止痾一齊食都無問題, 不過下次覆診都會問下家庭醫生

藥費好喇利

巴打你公立定私家?

公立,屋企比唔起私家

我而家睇緊私家, 唔知要排幾耐

絲打睇左私家幾耐

家庭醫生一路睇左4年, 係上個月先睇精神專科, 幫我較下藥, 之後佢叫我返返家庭醫生到睇, 佢知我負擔唔到, 家庭醫生一次拎兩三個月藥為返平d, 一千內一個月, 當然同公立都無得比

其實我覺我上緊連登0既你已經唔係最辛苦0既時候, 我病發個時, 跟本電話都禁唔到, 襯你而家搵返自己, 諗多0的開心野啦

最痛苦就係你想搵人傾
但係對方睇完唔回你就算
個下先係最唔開心
同埋會好多時會亂諗野
近排自己情緒成日唔穩定
就係因為依個原因情緒上都反反覆覆咁

有咩係呢度講, 一定有人回架

琴晚訓訓下覺突然情緒唔穩定
無啦啦係張床度喊咗幾個鐘
就算玩facebook打status同line冇乜人理過我
個種感覺好難受好想輕生
發覺啲所謂既朋友會出賣我
唔開心想搵佢地傾計但睇完就算唔覆我
當時受到打擊好大
就會諗: 我究竟做錯咗啲乜野?
點解人地咁多人like而我就冇人理
當自己唔開心個陣就會去聖堂望彌撒同祈禱
或者同神父傾計就會暫時情緒平伏

唔好同其他人比較啦, 幾多個like 數字黎架者, 你有無做緊咩治療呀

每次同屋企人講自己情緒唔穩定想去睇醫生
但係我屋企人就話我好正常冇情緒病唔帶我去睇醫生
其實所謂既治療都係搵神父同教友傾計
每次同佢地傾完計都會開心返好多
依家既自己已經唔夠膽再去搵人傾計
驚佢地睇完之後唔覆我

同屋企人講咁傻?

Btw 人生最精彩既幾年(18-25)都俾左個病
好sad ...

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞