召集所有精神病情緒病患者(5)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
雖然應該唔係病症,但係宜家一小小小小緊張就語無倫次,驚自己表達得唔好,又驚人地get唔到我我講乜。特別係我對自己要求好高,差少少都覺得不能接受。有時懷疑係咪d藥令到自己咁,覺得智商低左好多
唔知有冇人明我感受
利申bipolar disorder

我成日覺得啲藥害左我唔少,有冇方法查個腦功能性有冇損害,囉雖然都知傷左救唔番,但個心好在意

我下次問醫生再返黎答大家

我自己估,醫生可能會答:暫時冇證據顯示有害。

如果係咁咪即係廢話
雖然應該唔係病症,但係宜家一小小小小緊張就語無倫次,驚自己表達得唔好,又驚人地get唔到我我講乜。特別係我對自己要求好高,差少少都覺得不能接受。有時懷疑係咪d藥令到自己咁,覺得智商低左好多
唔知有冇人明我感受
利申bipolar disorder

咁你對人地係咪要求好高?

我對人地要求都好高,少少唔合我意就會黑面,例如遲過我(我好準時),宜家已經盡量收斂。

我又係成日覺得自己做得差、做得唔夠好
跟住就會全日都唔開心
而家我會寫低自己既諗法
例如:「頭先做野做得好無效率,自己好廢。」
咁我就唔會再去諗嗰樣野,唔會畀佢困擾到我

咦,好似又幾好wor我又試下先
過份自卑同鍾意亂諗野係咪情緒病黎?
剛剛先發有個咁既post,有野想請教大家
我女朋友最近因爲屋企同工作上既壓力,訓又訓唔到 仲會突然喊,佢睇開個家庭醫生建議佢食Danxipress,我想問有無咩副作用嫁?
我已經盡量令佢心境開朗同一有時間就陪佢之外 仲有咩可以做?
我女朋友最近因爲屋企同工作上既壓力,訓又訓唔到 仲會突然喊,佢睇開個家庭醫生建議佢食Danxipress,我想問有無咩副作用嫁?

做運動減壓係最work
而家出發去睇腸胃專科, 睇完分享下IBS 有咩藥食, IBS 既巴絲比d 意見交流下

做運動減壓係最work

咁捉佢陪我做gym先

做運動減壓係最work

咁捉佢陪我做gym先

要帶氧運動,做gym要跑步機、單車機

做運動減壓係最work

咁捉佢陪我做gym先

係 睇黎大家都好明白

睇完腸科 開左隻IBS 既藥
有無IBS 巴絲食緊呢隻藥, 效果點
有無IBS 巴絲食緊呢隻藥, 效果點

補圖

做運動減壓係最work

咁捉佢陪我做gym先

係 睇黎大家都好明白

The causes of IBS are not clear.
There is no cure for IBS.

做運動減壓係最work

咁捉佢陪我做gym先

係 睇黎大家都好明白

The causes of IBS are not clear.

咩事 BTW, 醫生提議我照一次腸鏡 從未住過院, 驚

做運動減壓係最work

咁捉佢陪我做gym先

係 睇黎大家都好明白

我個眼疾都係咁

係呀, 不過有隻岩食既藥都頂住先, 之前醫生淨開腸胃鎮靜劑比我, 呢個醫生開呢隻for IBS, 可以話舒緩到先, 照腸鏡除左怕怕之外, 係要準備兩皮野先可以照, Claim 都要自己嘔左先

咁捉佢陪我做gym先

係 睇黎大家都好明白

我個眼疾都係咁

係呀, 不過有隻岩食既藥都頂住先, 之前醫生淨開腸胃鎮靜劑比我, 呢個醫生開呢隻for IBS, 可以話舒緩到先, 照腸鏡除左怕怕之外, 係要準備兩皮野先可以照, Claim 都要自己嘔左先

如果有得claim就無所謂啦

係 睇黎大家都好明白

我個眼疾都係咁

如果有得claim就無所謂啦

我入院會怕到喊, 頭先睇專科檢查, 醫生話我出曬手汗, 話我好焦慮緊張

加藥加到個人浮吓浮吓,想噴啲wd40落個腦
先LM
再睇post
由中學grad到而家都好似有病徵 例如唔想見人 易攰 失眠 對人會突然好high 但係一時會唔想講嘢
成日瘀咗或者流血都唔知
不過一路都無睇過醫生 一來唔想人知
二來睇醫生貴
三來啲藥聽講無乜用 分分鐘副作用更大 有朋友食完會手震同埋皮膚痕
所以無確診到就一直當無嘢 感得自己撳得住
再加上上網睇啲病徵好似個個人都有咁
最近呢兩個月好似好少少 不過唔知幾時又返發
有無巴絲又係咁
心靈都係有bipolar disorder
約4年前,開始係depression,之後睇在2年明心樓,嗰時,醫生俾我停藥。2年後復發,入左一個月醫院。
已經有情緒問題 仲再酒癮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞