召集所有精神病情緒病患者(5)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
想睇醫生
但要點搵?會唔會俾佢出紙要我入青山?

我家姐不停自殘自殺都未入
btw佢話佢成日亂停藥
日日喺屋企發霉,取消晒所有醫生複診,連街都唔出
入青山有咩咁可怕?
食緊deanxit
成日覺得攰奶奶
手腳冇力好似感冒咁係咪正常

我食緊deanxit 反而開朗左
不過暫時係一日一次, 醫生話想之後加到一日兩次, 如果穩定我就唔加住啦, 加藥易, 斷藥難

我本身唔係抑鬱
但個胃脹
醫生話有adjustment disorder 開左deanxit
食完胃係好左 但就會好似我講咁

你食左幾多日, 其實我上網睇呢隻藥應該唔係會眼訓, 反而會易失眠, 不過食藥人人真係有d 唔同, 我都係靠呢隻藥加血清醫埋我肚痛

應該就黎一個月
我未食之前反而有少少失眠
依家好左但就好多夢

我都係依隻 夜晚兩粒
食完超好訓 冇晒失眠問題

朝早一粒
一到2點左右就全身攰攰地咁
隻藥最高量好似4個鐘後
所以先問係咪藥效
你地會肚痛胃痛?
我呢星期都係咁,一開始有柯過
但食完腸胃炎藥就無事
但個肚一直都好唔舒服
陰住痛,但又柯唔出
我係咪腸都有事
你地會肚痛胃痛?
但食完腸胃炎藥就無事
但個肚一直都好唔舒服
陰住痛,但又柯唔出
我係咪腸都有事

胃脹想嘔咁
頂住好唔舒服
食緊deanxit
成日覺得攰奶奶
手腳冇力好似感冒咁係咪正常

不過暫時係一日一次, 醫生話想之後加到一日兩次, 如果穩定我就唔加住啦, 加藥易, 斷藥難

我本身唔係抑鬱
但個胃脹
醫生話有adjustment disorder 開左deanxit

你食左幾多日, 其實我上網睇呢隻藥應該唔係會眼訓, 反而會易失眠, 不過食藥人人真係有d 唔同, 我都係靠呢隻藥加血清醫埋我肚痛

應該就黎一個月
依家好左但就好多夢

我都係依隻 夜晚兩粒

deanxit 我睇過兩個醫生都話唔可以夜晚食會失眠架喎
你地會肚痛胃痛?
但食完腸胃炎藥就無事
但個肚一直都好唔舒服
陰住痛,但又柯唔出
我係咪腸都有事

焦慮症係會影響腸胃, 唔係咩大病黎
點解會咁
點解會變成咁
除左喊我咩都做唔到

我本身唔係抑鬱
但個胃脹

應該就黎一個月
依家好左但就好多夢

我都係依隻 夜晚兩粒

我個醫生都有講過有機會失眠
但個個反應唔同 我好好訓
所以唔敢朝早食

不過我唔知一日兩粒會點, 暫時而家只係一粒, 不過好訓都係好事丫
星期一返新工
聽日見多份
希望多個offer

今次無比佢地知你食藥嘛?

應該就黎一個月
依家好左但就好多夢

我都係依隻 夜晚兩粒

所以唔敢朝早食

不過我唔知一日兩粒會點, 暫時而家只係一粒, 不過好訓都係好事丫

係 之前失眠失到想死

呢隻藥算輕, 無咁依賴, 食到好左係好事, 我已經試過唔記得食, 都無咩野

我都係依隻 夜晚兩粒

所以唔敢朝早食

係 之前失眠失到想死

呢隻藥算輕, 無咁依賴, 食到好左係好事, 我已經試過唔記得食, 都無咩野

冇追post 絲打你係咩病
就咁睇你講野唔似好大情緒困擾

都食左4年血清, 最近唔穩定先夾deanxit, 焦慮症, 加IBS, 腸易激, 都間唔中有驚恐發作, 唔算密
食左藥2個鐘都訓唔到
唉聽日要早起
到底仲有乜意義
可唔可以叫醫生開啲勁啲嘅安眠藥
有無人去過院校嘅counsellor 想知有無用
搵完佢地啲tutor同gpmate會唔會知⋯⋯

已經成個sem無返過學 試過一出門口腳軟成個人跪低咗
有時搭車路經附近個人就亂諗嘢
無交學費到收到停學信俾屋企人知道 之後俾佢逼我返去補交個日係屋企忍唔住發脾氣同亂掉嘢

我當自己無事去搵佢地好唔好?last yr了,我想求其死掂佢,但係我望完notes一粒字都記唔到,連基本出門口搭車我都覺得好難⋯⋯ 每日就係唔想郁然後每晚係咁後悔
可唔可以叫醫生開啲勁啲嘅安眠藥

我都想
有無人去過院校嘅counsellor 想知有無用
搵完佢地啲tutor同gpmate會唔會知⋯⋯

已經成個sem無返過學 試過一出門口腳軟成個人跪低咗
有時搭車路經附近個人就亂諗嘢
無交學費到收到停學信俾屋企人知道 之後俾佢逼我返去補交個日係屋企忍唔住發脾氣同亂掉嘢

我當自己無事去搵佢地好唔好?last yr了,我想求其死掂佢,但係我望完notes一粒字都記唔到,連基本出門口搭車我都覺得好難⋯⋯ 每日就係唔想郁然後每晚係咁後悔

我諗正常應該唔會講畀人知,不過你可以同佢講唔想畀其他人知
捱埋佢啦,一開始返係最辛苦,之後就係繼續返咁解
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞