召集所有精神病情緒病患者(5)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike

我足足慢過人幾年啦

感覺自己好似比人拋棄左咁

我想想做下野都專心唔到

確診左幾耐

今年第五年

正常返到學,有社交,成績唔太差都幾好架啦

多謝你啊巴打

因為我差過你好多
3rd hon 畢業仲做左兩年廢青
Btw 醫生話你咩事啊

bipolar disorder

我想想做下野都專心唔到

確診左幾耐

今年第五年

多謝你啊巴打

因為我差過你好多
Btw 醫生話你咩事啊

但我見你生活無咩野咁

我唔係太嚴重,而且一早就睇醫生
其實...ibs係咪指心理狀態影響便便功能

係, 特別係搭長途車, 去離島, 出街食飯會痾, 因為擔心痾而更加肚痛, 都係焦慮症一種, 我亦因為咁推左好多聚會, 影響到社交

我有壓力嘅話係去唔到sh sh算唔算

有社交焦慮既話都有可能怕係人面前痾shsh,會痾唔出,唔知關唔關事

係屋企關埋門都不能sh sh

不過所以心理問題都要排除係生理問題, 巴打去檢查清楚先, 及早治療就好快好

係, 特別係搭長途車, 去離島, 出街食飯會痾, 因為擔心痾而更加肚痛, 都係焦慮症一種, 我亦因為咁推左好多聚會, 影響到社交

有社交焦慮既話都有可能怕係人面前痾shsh,會痾唔出,唔知關唔關事

似係生理問題多過心理問題

係啊,shsh唔到就緊張,於是更加不能shsh,好討厭

你個症狀好似IBS, IBS 都有便秘型
都幾多人係焦慮
我都係

焦慮好多人都有, 係估唔到咁多人都食藥, 我琴日去睇腸胃科, 個醫生都安慰我, 話你呢D 症周街都係, 真係好普遍, 令我安心d

仲有幾個月先有得睇泌尿科,希望唔係咩大問題

如果嚴重我諗你最好搵私家, 咁你而家幾耐先去到一次, 大約

呢個我都唔敢講,我試下mark低d時間先

真係最好記低, 有咩即刻同醫生講

唉谷壞個腎

唉谷壞個腎

或者有咩入急症, 就會即刻幫你睇

唉谷壞個腎

或者有咩入急症, 就會即刻幫你睇

今年第五年

多謝你啊巴打

因為我差過你好多
Btw 醫生話你咩事啊

但我見你生活無咩野咁

我唔係太嚴重,而且一早就睇醫生

其實個人認為食藥作用不大
不過我唔係bipolar

某個程度上藥物都係安慰劑自欺欺人

好辛苦好辛苦好辛苦 晚晚差唔多天光先訓得著
望住個鐘凌晨兩點到三點到四點到雀仔叫 自己一個喊到抑鬱喊到傻
夜闌人靜嘅時候 連望住泛黃嘅牆紙都可以有千千萬萬嘅聯想
同身邊嘅人講咩都冇用 唔洗旨意冇經歷過嘅人會明
到底點先可以搵到自己生存嘅價值
有時根本唔係大壓力 唔係多嘢思考
而係習慣咗失眠就好似永遠都脫離唔到個唔開心嘅圈
越失眠越覺得自己有問題
醫生開咗血清素抗抑鬱但我唔敢開始 怕開始咗就唔停得 分分鐘一食就一世
除咗血清素 仲有一大堆for副作用嘅藥 抑鬱症嘅病人有苦自己知
公司已經冇朋友 宜家連屋企人都唔想理
點樣可以好過啲

你睇多個醫生啦, 如果另一個都係叫你要食血清素, 我諗你唔可以避, 有0的野唔係你自己可能即刻做到, 又唔係咁怕藥, 而家0既你0的藥好少者, 如果食得好唔使加藥, 食一排可能好返!

ssri 副作用好少架喇有時藥真係有用的我就算要食十幾年都冇乜所謂,反正冇影響我

血清素食左真係唔覺有食藥, 萬一你食個牌子有副作用, 都仲再好多款轉, 我都轉過, 係之前個隻好懶訓, 放假訓成13個鐘都唔夠, 其實如果你有失眠訓到都唔錯

血清素食落好似腥腥地咁,我食sertraline,仲有維思通我覺得隻藥好毒下

樓主bb 會唔會panic attack 個d
有無試過停工停學

今次問緊我定?

好辛苦好辛苦好辛苦 晚晚差唔多天光先訓得著
望住個鐘凌晨兩點到三點到四點到雀仔叫 自己一個喊到抑鬱喊到傻
夜闌人靜嘅時候 連望住泛黃嘅牆紙都可以有千千萬萬嘅聯想
同身邊嘅人講咩都冇用 唔洗旨意冇經歷過嘅人會明
到底點先可以搵到自己生存嘅價值
有時根本唔係大壓力 唔係多嘢思考
而係習慣咗失眠就好似永遠都脫離唔到個唔開心嘅圈
越失眠越覺得自己有問題
醫生開咗血清素抗抑鬱但我唔敢開始 怕開始咗就唔停得 分分鐘一食就一世
除咗血清素 仲有一大堆for副作用嘅藥 抑鬱症嘅病人有苦自己知
公司已經冇朋友 宜家連屋企人都唔想理
點樣可以好過啲

你睇多個醫生啦, 如果另一個都係叫你要食血清素, 我諗你唔可以避, 有0的野唔係你自己可能即刻做到, 又唔係咁怕藥, 而家0既你0的藥好少者, 如果食得好唔使加藥, 食一排可能好返!

ssri 副作用好少架喇有時藥真係有用的我就算要食十幾年都冇乜所謂,反正冇影響我

血清素食左真係唔覺有食藥, 萬一你食個牌子有副作用, 都仲再好多款轉, 我都轉過, 係之前個隻好懶訓, 放假訓成13個鐘都唔夠, 其實如果你有失眠訓到都唔錯

血清素食落好似腥腥地咁,我食sertraline,仲有維思通我覺得隻藥好毒下

會腥架咩
好撚驚 屋企人好似知我怪怪地

你個名係符號黎架?

邊度唔妥?

你個名係符號黎架?

用電腦睇到係符號黎

你個名係符號黎架?

用電腦睇到係符號黎

未見過咁既圖案
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞