召集所有精神病情緒病患者(5)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
Btw 人生最精彩既幾年(18-25)都俾左個病
好sad ...

我好似從來冇經歷過人地所謂嘅“青春”

你情況點

我見大學啲人可以玩得咁放,又拍下拖,好似好多朋友咁(即使我知道好多都係hi bye fd)而我就好似乜都冇咁,我其實好想同人玩,但係佢地啲話題我全部搭唔到爹。唉,年輕真好。

我個陣都係咁

行埋去人地度總係覺得啲人會笑我

我係無得上莊/住hall/ 玩個d(因為焦慮)
久而久之堂都唔想上,學都唔想返
成績又差

係慘嘅
Btw 人生最精彩既幾年(18-25)都俾左個病
好sad ...

同路人

好辛苦好辛苦好辛苦 晚晚差唔多天光先訓得著
望住個鐘凌晨兩點到三點到四點到雀仔叫 自己一個喊到抑鬱喊到傻
夜闌人靜嘅時候 連望住泛黃嘅牆紙都可以有千千萬萬嘅聯想
同身邊嘅人講咩都冇用 唔洗旨意冇經歷過嘅人會明
到底點先可以搵到自己生存嘅價值
有時根本唔係大壓力 唔係多嘢思考
而係習慣咗失眠就好似永遠都脫離唔到個唔開心嘅圈
越失眠越覺得自己有問題
醫生開咗血清素抗抑鬱但我唔敢開始 怕開始咗就唔停得 分分鐘一食就一世
除咗血清素 仲有一大堆for副作用嘅藥 抑鬱症嘅病人有苦自己知
公司已經冇朋友 宜家連屋企人都唔想理
點樣可以好過啲
無事嘅無事嘅!
我唔再入來喇
各位巴絲,你地係咪都係因為發生左某啲事而開始抑鬱?

可能係?但唔一定
有無IBS 巴絲食緊呢隻藥, 效果點

補圖

Duspatalin 淨係relax d muscle,主要係幫你止痛,令你肚瀉都唔會痛,腸鏡入邊間醫院做?醫生有冇解釋做腸鏡嘅原因,係排除性檢查,定係懷疑有啲咩問題?醫生有冇講肚瀉點處理?我嗰陣時一日肚瀉三次,醫生就開益生菌俾我,你一日肚屙10次,處理方法應該唔同

補充, 我連益生菌都有食開

有冇食過xifaxan?

未呀, 暫時第一次食IBS 0既藥, 其實正式未食, 因為今日開呢隻都係發作先食, 我加左血清後其實無發作啦, 而家當備用先, 或者可能今日呢隻藥都岩我, 唔使食咁多藥, 我都接受左慢慢黎, 都幾年啦, 想急都無得急, 要辛苦都辛苦過, 唔係未試過

吓,醫生叫你發作時先食一粒?
同埋呢一隻藥止唔到屙,如果要止痛嘅話要日日keep住食,佢會令你唔會再有肚痛,呢隻藥我都食緊

巴打我都有你P字左邊嗰隻藥,我係有需要先食

補圖

Duspatalin 淨係relax d muscle,主要係幫你止痛,令你肚瀉都唔會痛,腸鏡入邊間醫院做?醫生有冇解釋做腸鏡嘅原因,係排除性檢查,定係懷疑有啲咩問題?醫生有冇講肚瀉點處理?我嗰陣時一日肚瀉三次,醫生就開益生菌俾我,你一日肚屙10次,處理方法應該唔同

補充, 我連益生菌都有食開

有冇食過xifaxan?

未呀, 暫時第一次食IBS 0既藥, 其實正式未食, 因為今日開呢隻都係發作先食, 我加左血清後其實無發作啦, 而家當備用先, 或者可能今日呢隻藥都岩我, 唔使食咁多藥, 我都接受左慢慢黎, 都幾年啦, 想急都無得急, 要辛苦都辛苦過, 唔係未試過

吓,醫生叫你發作時先食一粒?
同埋呢一隻藥止唔到屙,如果要止痛嘅話要日日keep住食,佢會令你唔會再有肚痛,呢隻藥我都食緊

巴打我都有你P字左邊嗰隻藥,我係有需要先食

你都有ibs?

我係某D事而爆發左出黎, 但其實本身潛在都可能有, 只係未去到影響日常, 所以唔發覺
無事嘅無事嘅!
我唔再入來喇

你無事嘛?
睇返舊相
原來有段時間我俾病搞到不似人形
唔知做乜鳩咁

而家叫似返個人
但希望快d甩到藥

你己經過左最多藥0既時間?一定得既

望住個鐘凌晨兩點到三點到四點到雀仔叫 自己一個喊到抑鬱喊到傻
越失眠越覺得自己有問題
醫生開咗血清素抗抑鬱但我唔敢開始 怕開始咗就唔停得 分分鐘一食就一世
除咗血清素 仲有一大堆for副作用嘅藥 抑鬱症嘅病人有苦自己知
點樣可以好過啲

你睇多個醫生啦, 如果另一個都係叫你要食血清素, 我諗你唔可以避, 有0的野唔係你自己可能即刻做到, 又唔係咁怕藥, 而家0既你0的藥好少者, 如果食得好唔使加藥, 食一排可能好返!
lm

越失眠越覺得自己有問題
點樣可以好過啲

你睇多個醫生啦, 如果另一個都係叫你要食血清素, 我諗你唔可以避, 有0的野唔係你自己可能即刻做到, 又唔係咁怕藥, 而家0既你0的藥好少者, 如果食得好唔使加藥, 食一排可能好返!

ssri 副作用好少架喇有時藥真係有用的我就算要食十幾年都冇乜所謂,反正冇影響我

越失眠越覺得自己有問題
點樣可以好過啲

ssri 副作用好少架喇有時藥真係有用的我就算要食十幾年都冇乜所謂,反正冇影響我

血清素食左真係唔覺有食藥, 萬一你食個牌子有副作用, 都仲再好多款轉, 我都轉過, 係之前個隻好懶訓, 放假訓成13個鐘都唔夠, 其實如果你有失眠訓到都唔錯
lm

巴打咩事食十幾年藥
其實...ibs係咪指心理狀態影響便便功能

係, 特別係搭長途車, 去離島, 出街食飯會痾, 因為擔心痾而更加肚痛, 都係焦慮症一種, 我亦因為咁推左好多聚會, 影響到社交

係, 特別係搭長途車, 去離島, 出街食飯會痾, 因為擔心痾而更加肚痛, 都係焦慮症一種, 我亦因為咁推左好多聚會, 影響到社交

我有壓力嘅話係去唔到sh sh算唔算

都算, 但唔一定嚴重到食藥

醫生開左隻放鬆膀胱嘅藥比我,但係效果麻麻地。約左遲下去泌尿科。

醫生開左隻放鬆膀胱嘅藥比我,但係效果麻麻地。約左遲下去泌尿科。

原來你講小shsh, 我誤會左便便, 咁真係要睇醫生, 反而IBS 痾下無大影響

原來你講小shsh, 我誤會左便便, 咁真係要睇醫生, 反而IBS 痾下無大影響

唉咁細個已經有中年病

唉咁細個已經有中年病

巴打幾大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞