召集所有精神病情緒病患者(5)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
有無IBS 巴絲食緊呢隻藥, 效果點

補圖

Duspatalin 淨係relax d muscle,主要係幫你止痛,令你肚瀉都唔會痛,腸鏡入邊間醫院做?醫生有冇解釋做腸鏡嘅原因,係排除性檢查,定係懷疑有啲咩問題?醫生有冇講肚瀉點處理?我嗰陣時一日肚瀉三次,醫生就開益生菌俾我,你一日肚屙10次,處理方法應該唔同

完全無開其他藥比我 ,其實我都唔記得問佢, 如果我痾可唔可以同埋止痾藥一齊食, 巴打知唔知得唔得, 同LOMOTIL一齊食得唔得, 我打算下次問返我家庭醫生因為本身都有覆開診, 腸鏡係排除性, 唔係懷疑有咩事, 所以佢無叫我一定做, 叫我考慮, 佢話做一次, 無事的話之後又無病徵, 到40歲先再做就OK, 加上因為我比左好多藥佢睇, 其實佢知我有求醫開, 亦有好多藥係身, 所以佢好似無其他野幫到我咁, 都無開其他藥比我, 不過佢亦講左好多比我知, 佢話IBS的確係腦傳入去0既信息所以有功能性障礙, 佢都覺得無謂比太多藥我食咁!
有無IBS 巴絲食緊呢隻藥, 效果點

補圖

Duspatalin 淨係relax d muscle,主要係幫你止痛,令你肚瀉都唔會痛,腸鏡入邊間醫院做?醫生有冇解釋做腸鏡嘅原因,係排除性檢查,定係懷疑有啲咩問題?醫生有冇講肚瀉點處理?我嗰陣時一日肚瀉三次,醫生就開益生菌俾我,你一日肚屙10次,處理方法應該唔同

補充, 我連益生菌都有食開
大家好
想問下大家 我想睇精神科醫生
應該係睇家庭醫生 寫紙轉介定係搵私家?
我係0唔知點算
但我知自己一定要睇醫生

你經濟能力點?精神科千千聲,如果初步睇家庭醫生先,但最好係有睇開情緒既家庭醫生

經濟能力不太好 各位巴絲有無家庭醫生介紹
我聽日自己落街睇下
係咪睇佢個啲文憑?定直接入去問姑娘睇唔睇精神科?
唔該大家

你住邊區?如果屯門我有家庭醫生介紹

睇完腸科 開左隻IBS 既藥

The causes of IBS are not clear.
There is no cure for IBS.

我個眼疾都係咁

IBS 同眼疾,都係自體毛病,好可能同gluten sensitivity 有關,詳細可自己上網查。
我戒咗gluten後,我嘅 IBS(diarrhea) 同眼疾(虹膜炎Iritis)即時消失。
你可以試下3日,戒gluten : 所有食品含有小麥、麵粉、澱粉、大麥、薏米、黑麥就一定要戒只需試3日,就會知答案 ! Try it to believe it ! And I have tried. It works.

非炎症眼疾呀

唔好介意, 個位巴打好似推廣咁

Btw 絲打如果萬一touch wood你搞好耐都好唔返晒
我會要左你

巴打你幾歲?
大家好
我係0唔知點算
但我知自己一定要睇醫生

你經濟能力點?精神科千千聲,如果初步睇家庭醫生先,但最好係有睇開情緒既家庭醫生

我聽日自己落街睇下
唔該大家

北區
巴打一係介紹埋比我

The causes of IBS are not clear.

我個眼疾都係咁

IBS 同眼疾,都係自體毛病,好可能同gluten sensitivity 有關,詳細可自己上網查。
我戒咗gluten後,我嘅 IBS(diarrhea) 同眼疾(虹膜炎Iritis)即時消失。
你可以試下3日,戒gluten : 所有食品含有小麥、麵粉、澱粉、大麥、薏米、黑麥就一定要戒只需試3日,就會知答案 ! Try it to believe it ! And I have tried. It works.

非炎症眼疾呀

唔好介意, 個位巴打好似推廣咁

Btw 絲打如果萬一touch wood你搞好耐都好唔返晒
我會要左你

巴打你幾歲?

25喇

我大你幾年呀
大家好
我係0唔知點算
但我知自己一定要睇醫生

我聽日自己落街睇下
唔該大家

北區
巴打一係介紹埋比我

我係真絲黎, 屯門你都肯睇?但佢信得過, 因為係真係我自己睇左佢4年焦慮症, 但其實拎埋藥都近一千蚊一個月
大家好
我係0唔知點算
但我知自己一定要睇醫生

我聽日自己落街睇下
唔該大家

北區
巴打一係介紹埋比我

其實一般醫生都係會有0的鎮靜劑個類藥物係度, 如果佢覺我有需要, 多數會開短期鎮靜劑比你食先, 如果佢無睇開專門情緒病, 佢自然會幫你轉介, 你可以同醫生講聲, 有無相關0既家庭醫生, 先考慮專科, 因為能力有限
大家好
我係0唔知點算
但我知自己一定要睇醫生

我聽日自己落街睇下
唔該大家

北區
巴打一係介紹埋比我

我係真絲黎, 屯門你都肯睇?但佢信得過, 因為係真係我自己睇左佢4年焦慮症, 但其實拎埋藥都近一千蚊一個月

絲 唔怕話你知
我已經失眠左年幾兩年 我懷疑自己有焦慮症
心跳停唔到 耳鳴
我21歲真絲 覺得就黎去到極點 身邊啲人叫我真係要睇醫生
大家好
我係0唔知點算
但我知自己一定要睇醫生

我聽日自己落街睇下
唔該大家

北區
巴打一係介紹埋比我

絲 唔怕話你知
心跳停唔到 耳鳴

咁你去屯門遠唔遠?你真係想睇我果個可以介紹比你?第2區真係唔識, 我都係岩岩轉左個精神專科, 真係好貴, 我較好藥都唔會再搵佢睇, 負擔唔到
大家好
我係0唔知點算
但我知自己一定要睇醫生

我聽日自己落街睇下
唔該大家

北區
巴打一係介紹埋比我

絲 唔怕話你知
心跳停唔到 耳鳴

失眠多數會開0的鎮仔比你訓覺用先, 你都唔好諗太多, 可能你之後訓得返覺咩事都無
加藥加到個人浮吓浮吓,想噴啲wd40落個腦

加到有幾重

大家好
我係0唔知點算
但我知自己一定要睇醫生

最好係精神科專科醫生 ! 我覺得家庭醫生唔夠班/唔夠時間診斷。
如果睇私家,唔駛寫紙轉介,上網search "香港醫生網",然後揀專科"精神科""私家"再揀地點,揀個心水醫生,直接打電話預約,預計3-14日就可見到專科醫生 !

咁捉佢陪我做gym先

要帶氧運動,做gym要跑步機、單車機

係 睇黎大家都好明白

我個眼疾都係咁

如果戒gluten就得嘅話,你只不過係 gluten allergy

係呀,名之媽,試過埋知道有無料到囉。只需要試3-4日,就知得定唔得喇。就係咁簡單。

係 睇黎大家都好明白

我個眼疾都係咁

如果戒gluten就得嘅話,你只不過係 gluten allergy

係呀,名之媽,試過埋知道有無料到囉。只需要試3-4日,就知得定唔得喇。就係咁簡單。

咁你呢世都唔好食

由佢啦, 大家都有自己問題, 可能巴打有少少強迫症者
由中學grad到而家都好似有病徵 例如唔想見人 易攰 失眠 對人會突然好high 但係一時會唔想講嘢
成日瘀咗或者流血都唔知
不過一路都無睇過醫生 一來唔想人知
二來睇醫生貴
三來啲藥聽講無乜用 分分鐘副作用更大 有朋友食完會手震同埋皮膚痕
所以無確診到就一直當無嘢 感得自己撳得住
再加上上網睇啲病徵好似個個人都有咁
最近呢兩個月好似好少少 不過唔知幾時又返發
有無巴絲又係咁

我都係咁啊,bipolar disorder,high完就謝曬,high嘅時候覺得乜都做到

啲人唔理解
Btw 人生最精彩既幾年(18-25)都俾左個病
好sad ...

我好似從來冇經歷過人地所謂嘅“青春”
我好想知自己係咪有病。。
每一日都過到好似行屍走肉咁 日日都好負面 好唔開心
我少少野就好燥 會發哂癲 之後喊 好憎自己
覺得自己少少野都處理唔到 淨係喊 但控制唔到
成日好驚男朋友出軌 就算佢無我都會成日諗 好驚得返自己一個
覺得自己比唔上任何人 成日覺得死左仲好 但驚屋企人傷心
我起碼成年無同人分享過自己唔開心嘅野 都唔想再講
因為上年我同我男朋友傾 佢話我搞到佢好大壓力 叫我唔好比負面情緒佢 同影響佢 先知自己影響到人
但呢幾個月我覺得自己做嘅野好大轉變 因為我個人一亂我就會好辛苦 抖唔到氣咁
每日訓覺都會發啲夢好唔開心 中途醒左又訓唔返 個人好攰好攰
而家呢啲時候諗起好多野就喊 好辛苦 但無人可以講
我好想知自己係咪有病。。
每一日都過到好似行屍走肉咁 日日都好負面 好唔開心
我少少野就好燥 會發哂癲 之後喊 好憎自己
覺得自己少少野都處理唔到 淨係喊 但控制唔到
成日好驚男朋友出軌 就算佢無我都會成日諗 好驚得返自己一個
覺得自己比唔上任何人 成日覺得死左仲好 但驚屋企人傷心
我起碼成年無同人分享過自己唔開心嘅野 都唔想再講
因為上年我同我男朋友傾 佢話我搞到佢好大壓力 叫我唔好比負面情緒佢 同影響佢 先知自己影響到人
但呢幾個月我覺得自己做嘅野好大轉變 因為我個人一亂我就會好辛苦 抖唔到氣咁
每日訓覺都會發啲夢好唔開心 中途醒左又訓唔返 個人好攰好攰
而家呢啲時候諗起好多野就喊 好辛苦 但無人可以講

呢度講完可能會舒服啲。
其他巴絲應該有好好嘅建議
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞