召集所有精神病情緒病患者(5)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
其實你地係咪主動提出要減藥?我食左幾年都係一樣份量

我好似試過自己提出都試過醫生提, 不過兩次都係加返

咁我keep住算,減下又加下盞自己辛苦

我可以減藥既指標係大半年無恐慌發作, 無食過鎮仔, 醫生會提議可以試, 個次減左半年又發作返2,3次, 所以加返藥

好難...

我身邊有朋友食左4年真係戎到, 驚恐症

我驚恐呀
但從未試過可以減
係睇埋CP 先叫幫到d
少d驚恐發作
但半年唔食鎮仔根本好難

其實我有諗過我肯忍下唔加返藥得唔得, 但多數去到發作幾次已經放棄, 叫返醫生加藥
成日想自殺 一唔開心就想自己同爆喊 成日冇啦啦喊 好似一直聽到有電話響聲/人哋鬧我 每晚瞓到2點幾就責醒狂發惡夢 一諗起未來就好驚 好想收埋自己唔想自己 極度自卑 係咪有問題 之前上網做抑鬱症啲測試佢話高過22就要搵專業人士幫手 我結果出嚟係54 而排好辛苦但又唔知可以搵咩人幫手 仲係學生睇唔起心理醫生
成日想自殺 一唔開心就想自己同爆喊 成日冇啦啦喊 好似一直聽到有電話響聲/人哋鬧我 每晚瞓到2點幾就責醒狂發惡夢 一諗起未來就好驚 好想收埋自己唔想自己 極度自卑 係咪有問題 之前上網做抑鬱症啲測試佢話高過22就要搵專業人士幫手 我結果出嚟係54 而排好辛苦但又唔知可以搵咩人幫手 仲係學生睇唔起心理醫生

絲打你係日頭都聽到電話響聲同有人鬧你?
其實你地係咪主動提出要減藥?我食左幾年都係一樣份量

我好似試過自己提出都試過醫生提, 不過兩次都係加返

我可以減藥既指標係大半年無恐慌發作, 無食過鎮仔, 醫生會提議可以試, 個次減左半年又發作返2,3次, 所以加返藥

好難...

我驚恐呀
但從未試過可以減
係睇埋CP 先叫幫到d
少d驚恐發作
但半年唔食鎮仔根本好難

因為我本身唔係驚恐為主, 我比較常發作係IBS, 所以有少少唔同, 相對上我驚恐發作已經係D 藥力唔夠力控制到我個焦慮症先咁

係咪思覺失調症狀?

係咪思覺失調症狀?

假如日頭都聽到應該係,之前我屋企人成日都話有人跟住佢,又有唔同人係度鬧交

好難...

我驚恐呀
但從未試過可以減
係睇埋CP 先叫幫到d
少d驚恐發作
但半年唔食鎮仔根本好難

其實我有諗過我肯忍下唔加返藥得唔得, 但多數去到發作幾次已經放棄, 叫返醫生加藥

其實食住藥正正常常做到人叫可接受啦
絲打你幾耐食一粒鎮仔

其實一年食幾次架咋我, 但我係成日要食IBS 既for腸胃鎮仔

好難...

我驚恐呀
但從未試過可以減
係睇埋CP 先叫幫到d
少d驚恐發作
但半年唔食鎮仔根本好難

因為我本身唔係驚恐為主, 我比較常發作係IBS, 所以有少少唔同, 相對上我驚恐發作已經係D 藥力唔夠力控制到我個焦慮症先咁

醫生話我無乜panic attack
但其實我都係要食鎮仔
因為我會有近似panic attack 既癥狀(但未到咁癲)

女仔難搞d, 食住藥有左家庭都唔生得仔

好難...

我驚恐呀
但從未試過可以減
係睇埋CP 先叫幫到d
少d驚恐發作
但半年唔食鎮仔根本好難

醫生話我無乜panic attack
但其實我都係要食鎮仔
因為我會有近似panic attack 既癥狀(但未到咁癲)

女仔難搞d, 食住藥有左家庭都唔生得仔

男嘅食藥呢
而家目標唔定係減藥住
正正常常生活到先
最好食少d 鎮仔

做下運動有幫助,我啱啱開始食藥時候就開始做運動,一路都冇乜加過藥

好難...

我驚恐呀
但從未試過可以減
係睇埋CP 先叫幫到d
少d驚恐發作
但半年唔食鎮仔根本好難

絲打你幾耐食一粒鎮仔

其實一年食幾次架咋我, 但我係成日要食IBS 既for腸胃鎮仔

咁我應該仲有好遠路要行
有排都未可以追個女仔

咁我同你個症有d 唔同既, 如果你計我IBS 發作就係指標, 我一定唔合格, 我一年無一半時間無肚痛, 只係幾痛
而家目標唔定係減藥住
正正常常生活到先
最好食少d 鎮仔

其實係, 血清唔大影響日常, 係鎮仔先會
而家目標唔定係減藥住
正正常常生活到先
最好食少d 鎮仔

做下運動有幫助,我啱啱開始食藥時候就開始做運動,一路都冇乜加過藥

其實有驚恐既人好怕運動
因為怕心跳快
不過我會慢慢黎

原來係咁。sor我唔知
而家目標唔定係減藥住
正正常常生活到先
最好食少d 鎮仔

其實有驚恐既人好怕運動
因為怕心跳快
不過我會慢慢黎

原來係咁, 我都唔知, 我做下單車機咋, 唔鐘意係街比人望住我跑步
而家目標唔定係減藥住
正正常常生活到先
最好食少d 鎮仔

其實有驚恐既人好怕運動
因為怕心跳快
不過我會慢慢黎

原來係咁。sor我唔知

醫生都叫我做
我會努力

努力

我驚恐呀
但從未試過可以減
係睇埋CP 先叫幫到d
少d驚恐發作
但半年唔食鎮仔根本好難

絲打你幾耐食一粒鎮仔

咁我應該仲有好遠路要行
有排都未可以追個女仔

咁我同你個症有d 唔同既, 如果你計我IBS 發作就係指標, 我一定唔合格, 我一年無一半時間無肚痛, 只係幾痛

但你個減藥標準我都聽醫生講過
都係大同小異

不過中途曾經減過食少左半粒都係好, 我睇私家, 少半粒個到平幾舊架啦, 減唔到咪先加返囉, 睇化左
身邊啲人懷疑我抑鬱
但係我又唔太覺自己係 唔係好想睇醫生
好貴 千幾蚊次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞