召集所有精神病情緒病患者(5)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike

我再咁唔返我唔夠attendance
但我一返就好辛苦好想喊

你食藥前有無作嘔, 關唔關藥事?其實好大機會你心理影響, 焦慮症係會作嘔同痾, 人人發作唔同, 你可以去醫生到睇下需唔需要食鎮仔, 你話返唔到學

食鎮仔係咪會有副作用? 感覺上情況嚴重先食得

而家係因為絲打要考試, 佢點都要捱過呢一關, 我都係咁講, 最後梗係醫生開藥, 我睇落佢情況都嚴重, 佢己經去到兩日無返學, 己經對日常生活有影響, 我覺得食藥係必要, 加上係都係短期, 唔係話一定係長期食

早兩星期已經開始返唔到學
有時會去上堂,但好辛苦
一時無事一時有事
唔想臨尾因爲attendance搞到retake
我仲想拎獎學金,依家咁搞法乜都無

其實有冇咩特別原因令你唔想返學?

其實我想返學,因為我都幾鐘意返學學野
但係可能係台灣無乜朋友就無話好似以前咁鐘意
但都算ok 啦,返學同同學都無乜野
但呢一兩個星期係因為無啦啦喊所以先唔返
唔想嚇死啲同學都唔想比佢地知我有病

其實以我所知
台灣人會比較接受

絲打你係台灣邊度讀書?
換衫去搵男朋友
希望見到佢個人會舒服啲

多謝你地比意見同明白我好辛苦

我們點會唔明, 我地本身有呢d 經驗, 你已經好叻

有仔真好 好好珍惜

好驚佢遲啲頂唔順
有次係佢面前發作
嚇到佢瀨屎咁制
之後佢就以為我學啲港女乜都喊一餐
直到前日睇完醫生先明白我有幾痛苦

而家d中學雞

。。。。
我已經唔係中學。。。。

你食藥前有無作嘔, 關唔關藥事?其實好大機會你心理影響, 焦慮症係會作嘔同痾, 人人發作唔同, 你可以去醫生到睇下需唔需要食鎮仔, 你話返唔到學

而家係因為絲打要考試, 佢點都要捱過呢一關, 我都係咁講, 最後梗係醫生開藥, 我睇落佢情況都嚴重, 佢己經去到兩日無返學, 己經對日常生活有影響, 我覺得食藥係必要, 加上係都係短期, 唔係話一定係長期食

有時會去上堂,但好辛苦
一時無事一時有事

其實以我所知
台灣人會比較接受

絲打你係台灣邊度讀書?

台北

有時會去上堂,但好辛苦
一時無事一時有事

其實以我所知
台灣人會比較接受

絲打你係台灣邊度讀書?

台北

咁應該幾接近香港生活

聽過有香港人去台南讀書,唔係幾頂得順
食緊nortriptyline ,sulpiride ,deanxit & propranolol

小小抑鬱都要食咁多藥架
唉我又唔爭氣無去返學

邊有咁快好, 血清素兩星期先有效

我再咁唔返我唔夠attendance
但我一返就好辛苦好想喊

鎮仔有輕有重, 家庭醫生開得果0的其實好普遍, 短期食係幫佢渡過呢一次難關

Xanax 0.25 係輕定重

我地呢d 長期食藥架啦
今日IBS又發作, 痴線
有無巴絲打都喺食緊Q仔

有時會去上堂,但好辛苦
一時無事一時有事

其實以我所知
台灣人會比較接受

絲打你係台灣邊度讀書?

台北

咁應該幾接近香港生活

食個方便好難頂
食緊nortriptyline ,sulpiride ,deanxit & propranolol

小小抑鬱都要食咁多藥架

有一隻係抗精神病藥嚟架喎
有無巴絲打都喺食緊Q仔

食過400mg,點解你要食既?

有時會去上堂,但好辛苦
一時無事一時有事

其實以我所知
台灣人會比較接受

絲打你係台灣邊度讀書?

台北

咁應該幾接近香港生活

食個方便好難頂

點解
有無巴絲打都喺食緊Q仔

躁鬱症
有無巴絲打都喺食緊Q仔

躁鬱症

我都係呀 不過我係9鬱1躁
我停左q仔喇,不過都要食mood stabilizer
Lamotrigine 150mg
巴打除左q仔仲有咩藥?
有無巴絲打都喺食緊Q仔

躁鬱症

巴打除左q仔仲有咩藥?

暫時得Q仔,我躁鬱各佔一半
有無巴絲打都喺食緊Q仔

躁鬱症

巴打除左q仔仲有咩藥?

Q仔幾多mg?
雖然係台灣讀書語言好似通咁
但我啲普通話差到癲
班上得一個識廣東話嘅馬來西亞女仔同一個台妹朋友
唔係話比人排斥,只係分組gp project 會搵唔到人
又或者有時覺得馬來西亞女仔脾氣好差
但我又唔可以同佢頂嘴
唔係我會真係無朋友

其實班上啲同學都對我好好
會打招呼會同我傾計
但始終唔會好似中學咁

或者以前係香港班朋友太好
突然黎到之後成件事唔同左
個落差好大,心入面都好唔開心
但又唔可以返香港

唉,一言難盡
我依家只係希望乖乖地完成埋最後兩星期

有無巴絲打都喺食緊Q仔

躁鬱症

巴打除左q仔仲有咩藥?

Q仔幾多mg?

100mg
有無巴絲打都喺食緊Q仔

躁鬱症

巴打除左q仔仲有咩藥?

Q仔幾多mg?

100mg

你係岩岩確診既?

躁鬱症

巴打除左q仔仲有咩藥?

Q仔幾多mg?

100mg

你係岩岩確診既?

喺。不過已家出左院,覺得份量唔係好夠
有時會有輕生念頭同咩都驚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞