召集所有精神病情緒病患者(5)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
今日要test
但真係好辛苦,係學校不停忍住唔喊
最後頂唔順無返落去
好攰

你咩U啊, 你係google 打 counselling + 你間u 就會搵到連絡方式.
趁衣家未收工打過去

我地都經歷過
可以約大學入面counselling center嘅counsellor傾下計,睇下點樣

好辛苦,唔知點面對
學到返唔到,無原因咁喊

返唔到學, 咁有無同屋企人傾下, 定佢地好反感話你無事

無同屋企人講,因為我家姐有抑鬱症唔想好似又多一個
同我唔係同屋企人住,同屋企關係一般

我有同身邊朋友講,只會話,唔好咁傻啦之類
同男朋友講就會話我以前都係咁啦,有乜好喊之類

我心底好想結束一切
我好努力去尋找死以外嘅方法
我搵唔到,好辛苦

身邊人未開始明白姐,黎呢度發洩下都好嘅,我地都係咁我覺得搵下專業人士傾下比較好。

其實唔好怕睇醫生, 治唔治療佢無得迫你即刻決定, 但至少聽左專業意見先

我都想去,但唔知去邊睇搵邊個陪
同男朋友講陪我去睇醫生
佢就話我好小朋友

屌 我做你男朋友啦

心入面的答案: 不了

好辛苦,唔知點面對
學到返唔到,無原因咁喊

我心底好想結束一切
我搵唔到,好辛苦

屋企人有你有既機會都大左, 唔理佢有d 危險

我屋企人有思覺失調啊宜家好好多了

我已經慶幸屋企無人有事, 起碼排除左遺傳, 其實無事個時諗返真係唔知平時驚咩

我仲想問你驚咩

其實我都想知我點解會咁, 不過心理治療話我係細個比屋企人發生既野影響到個人無安全感, 以前比屋企人打過

好辛苦,唔知點面對
學到返唔到,無原因咁喊

我心底好想結束一切
我搵唔到,好辛苦

身邊人未開始明白姐,黎呢度發洩下都好嘅,我地都係咁我覺得搵下專業人士傾下比較好。

其實唔好怕睇醫生, 治唔治療佢無得迫你即刻決定, 但至少聽左專業意見先

同男朋友講陪我去睇醫生
佢就話我好小朋友

屌 我做你男朋友啦

你好濫

我地都經歷過
可以約大學入面counselling center嘅counsellor傾下計,睇下點樣

好辛苦,唔知點面對
學到返唔到,無原因咁喊

我心底好想結束一切
我搵唔到,好辛苦

同男朋友講陪我去睇醫生
佢就話我好小朋友

普通家庭科先, 佢地多數會開短期鎮仔比你, 但記得唔好濫用, 起碼幫到你考試先丫

我心底好想結束一切
我搵唔到,好辛苦

我已經慶幸屋企無人有事, 起碼排除左遺傳, 其實無事個時諗返真係唔知平時驚咩

我仲想問你驚咩

其實我都想知我點解會咁, 不過心理治療話我係細個比屋企人發生既野影響到個人無安全感, 以前比屋企人打過

係教仔嗰種打定係無理由?
冇事嘅, 乜都試下先

我心底好想結束一切
我搵唔到,好辛苦

我仲想問你驚咩

係教仔嗰種打定係無理由?

其實我阿哥而家大左, 對我好好架喇, 只係阿媽cancer 過, 我又太依賴佢, 個時佢有事我就怕以為得返我自己一個, 無耐就爆發左出黎, 一路唔好, 其實而家知唔會再發生呢d 事, 但一路思想擺脫唔到呢d 心態
原來係咁,但係你又覺得自己未必因爲咁有病?

其實屋企問題解決左大半, 要慢慢訓練自己既思想, 暫時而家困擾係IBS, 精神專科都話, IBS 係唔會對身體有咩傷害, 但手尾長, 好難根治, 你上網打IBS, 都會睇到係無真正For IBS 既治療方法

其實屋企問題解決左大半, 要慢慢訓練自己既思想, 暫時而家困擾係IBS, 精神專科都話, IBS 係唔會對身體有咩傷害, 但手尾長, 好難根治, 你上網打IBS, 都會睇到係無真正For IBS 既治療方法

搵廁所真係叫曬救命
大家有病係咪都唔敢拍拖

之前病緊拍過, 好快散左, 勁易鬧交
大家有病係咪都唔敢拍拖

我敢,但係冇
食左藥都係咁 呢排已經日日12點後先識醒 過兩日仲要連續兩個禮拜早起身 點算

安眠藥?我食左就難醒d
點解兩個禮拜早起,有咩活動

結果訓到而家 Q仔咋唔係安眠藥
連續兩個禮拜都要考試 唉屌都唔知點算
唔係香港讀書,啱啱搵左老師
之後講左我嘅情況同幫我掛號排醫院
依家等緊睇醫生

好辛苦,所有野無人幫我陪我
連黎睇醫生都自己一個
得老師同男朋友知

我男朋友好似明明地我嘅情況無再話我
話會陪我睇醫生面對

好辛苦,可唔可以叫醫生開安眠藥比我訓教?
大家有病係咪都唔敢拍拖

我敢,但係冇

講過分手,但分左手更加覺得無生存嘅動力
好想同我家姐講對唔住
以前責怪佢扮可憐有抑鬱症
對唔住,原來抑鬱症咁辛苦
好彩你有撐落去
如果你死左我會內疚一世
聽日又要番病房覆診
依家等緊睇醫生

連黎睇醫生都自己一個
得老師同男朋友知

話會陪我睇醫生面對

可以叫佢開,同佢講平時要幾耐先瞓得著,係咪日日都失眠
好想同我家姐講對唔住
好彩你有撐落去
如果你死左我會內疚一世

親口同佢講啦
大家有病係咪都唔敢拍拖

我敢,但係冇

200%勇氣2%機會
依家等緊睇醫生

連黎睇醫生都自己一個
得老師同男朋友知

話會陪我睇醫生面對

可以叫佢開,同佢講平時要幾耐先瞓得著,係咪日日都失眠

呢一個月幾乎都會
要2.3個鐘先訓到叫唔叫失眠
好想同我家姐講對唔住
好彩你有撐落去
如果你死左我會內疚一世

親口同佢講啦

無呢個勇氣
同埋唔知佢知唔知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞