召集所有精神病情緒病患者(5)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
唔係香港讀書,啱啱搵左老師
之後講左我嘅情況同幫我掛號排醫院
依家等緊睇醫生

好辛苦,所有野無人幫我陪我
連黎睇醫生都自己一個
得老師同男朋友知

我男朋友好似明明地我嘅情況無再話我
話會陪我睇醫生面對

好辛苦,可唔可以叫醫生開安眠藥比我訓教?

安眠藥比較重, 多數試左鎮靜劑先, 可以令到個腦定d, 自然訓到覺
好想同我家姐講對唔住
以前責怪佢扮可憐有抑鬱症
對唔住,原來抑鬱症咁辛苦
好彩你有撐落去
如果你死左我會內疚一世

親口同佢講啦

無呢個勇氣
同埋唔知佢知唔知

唔敢面對面試下whatsapp 講, 唔好收埋收埋係心
睇完開左兩隻藥
Lexapro (escitalopram)
同一隻安眠藥
睇完開左兩隻藥
同一隻安眠藥

Lexapro我食緊, 血清素黎, 應該要長期食架喎?
血清素要慢慢先有作用, 唔好見食幾日唔好轉就停, 起碼一星期先有感覺良好D, 絲打加油
睇完開左兩隻藥
同一隻安眠藥

醫生話要2星期開始先慢慢好
所以下星期要返去覆診
睇完開左兩隻藥
同一隻安眠藥

所以下星期要返去覆診

肯睇醫生就正確啦, 我第一次食血清係連兩星期鎮仔食, 唔記得左原來血清要兩星期先有用, 個時戎鎮仔又辛苦左幾日
睇完開左兩隻藥
同一隻安眠藥

所以下星期要返去覆診

原來絲打唔係香港讀書sor我見識少

血清素食左真係唔覺有食藥, 萬一你食個牌子有副作用, 都仲再好多款轉, 我都轉過, 係之前個隻好懶訓, 放假訓成13個鐘都唔夠, 其實如果你有失眠訓到都唔錯

血清素食落好似腥腥地咁,我食sertraline,仲有維思通我覺得隻藥好毒下

我都食過Zoloft,好廢,副作用多到嘔,我個fd本身bipolar既好似係,佢食完Zoloft 之後都覺得無用,仲要躁底左勁多,少少事就發脾氣
維思通我都食過,我同私家醫生講我會覺得啲人監視住我,喺間房都會有cctv ,出街又有人跟住我
我要行得好快,係咁望後面
然後阿醫生就開左維思通比我

你好似真係食過好多藥

我食過18隻藥,痴線的

咁試過入去度假未?

入過三次精神科醫院
好想同我家姐講對唔住
好彩你有撐落去
如果你死左我會內疚一世

親口同佢講啦

無呢個勇氣
同埋唔知佢知唔知

唔緊要嘅,平時對佢好啲就可以

血清素食左真係唔覺有食藥, 萬一你食個牌子有副作用, 都仲再好多款轉, 我都轉過, 係之前個隻好懶訓, 放假訓成13個鐘都唔夠, 其實如果你有失眠訓到都唔錯

血清素食落好似腥腥地咁,我食sertraline,仲有維思通我覺得隻藥好毒下

我都食過Zoloft,好廢,副作用多到嘔,我個fd本身bipolar既好似係,佢食完Zoloft 之後都覺得無用,仲要躁底左勁多,少少事就發脾氣
維思通我都食過,我同私家醫生講我會覺得啲人監視住我,喺間房都會有cctv ,出街又有人跟住我

你好似真係食過好多藥

我食過18隻藥,痴線的

咁試過入去度假未?

入過三次精神科醫院

一次入幾耐?
好想同我家姐講對唔住
好彩你有撐落去
如果你死左我會內疚一世

親口同佢講啦

無呢個勇氣
同埋唔知佢知唔知

可能因為見過佢自殘
所以唔想自己變到咁
今次就好勇敢去睇醫生

btw有病嘅人係咪都好遲鈍?
頭先醫生問我係咪集中力低好遲鈍
之後諗走又問我有無聽到佢講嘅野
係咪我答得太慢
好想同我家姐講對唔住
好彩你有撐落去
如果你死左我會內疚一世

親口同佢講啦

無呢個勇氣
同埋唔知佢知唔知

可能因為見過佢自殘
所以唔想自己變到咁
今次就好勇敢去睇醫生

係咪我答得太慢

睇下咩病啦,我high嘅時候反應快、唔洗訓、極多idea。down嘅時候就乜都唔想理,反應自然都會慢。利申bipolar disorder
好想同我家姐講對唔住
好彩你有撐落去
如果你死左我會內疚一世

親口同佢講啦

無呢個勇氣
同埋唔知佢知唔知

可能因為見過佢自殘
所以唔想自己變到咁
今次就好勇敢去睇醫生

係咪我答得太慢

睇下咩病啦,我high嘅時候反應快、唔洗訓、極多idea。down嘅時候就乜都唔想理,反應自然都會慢。利申bipolar disorder

佢好似寫我depressive disorder
好想同我家姐講對唔住
好彩你有撐落去
如果你死左我會內疚一世

親口同佢講啦

無呢個勇氣
同埋唔知佢知唔知

可能因為見過佢自殘
所以唔想自己變到咁
今次就好勇敢去睇醫生

係咪我答得太慢

佢好似寫我depressive disorder

佢問乜你照答就可以,唔洗介懷自己係咪答錯或者答得太慢
好想同我家姐講對唔住
好彩你有撐落去
如果你死左我會內疚一世

親口同佢講啦

無呢個勇氣
同埋唔知佢知唔知

可能因為見過佢自殘
所以唔想自己變到咁
今次就好勇敢去睇醫生

係咪我答得太慢

你而家個人未定先會咁, 食左血清素之後正常返就唔會咁
睇完開左兩隻藥
同一隻安眠藥

邊隻安眠藥?

你好似真係食過好多藥

我食過18隻藥,痴線的

咁試過入去度假未?

入過三次精神科醫院

香港?
血清素係咪好基本,我好似冇食過血清素
睇完開左兩隻藥
同一隻安眠藥

邊隻安眠藥?

Eurodin

你好似真係食過好多藥

我食過18隻藥,痴線的

咁試過入去度假未?

入過三次精神科醫院

一次入幾耐?

我好彩,次次算自願+醫生鬆手
第一次8日,第三次都係8日
係第二次嗰次覆診發癲,狂喊又指住個護士狂鬧佢仆街
嗰次就住左21日
其實都唔算特別耐,但入面既每一日真係渡秒如年
血清素係咪好基本,我好似冇食過血清素

唔係精神病個類必要食架咩?我都唔知

你好似真係食過好多藥

我食過18隻藥,痴線的

咁試過入去度假未?

入過三次精神科醫院

香港?

你好似真係食過好多藥

我食過18隻藥,痴線的

咁試過入去度假未?

入過三次精神科醫院

香港?

我以為香港淨係得青山
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞