召集所有精神病情緒病患者(5)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
作為男朋友有無方法幫到有情緒病嘅女友?

佢發脾氣要理解佢,唔好話佢

喊個陣唔好講冷靜
我想自殺

講黎聽聽
一齊傾下
等唔到星期三睇醫生
好辛苦,知道左roommate 嘅事之後又發作
嚇死左男朋友
好彩今次時間短啲控制返到

你未穩定, 其實我覺得你係需要睇多次醫生, 你日頭都要食鎮靜, 最多輕0的, 跟本而家未控制到你病情, 你可以考慮早0的返一返去

我唔知,今日唔想食住藥
好辛苦不停作嘔又暈
之後又喊
一陣仲要去同男朋友影畢業相
唔想去

你應該將所有情況同醫生講, 佢會識點幫你

你寫低曬要講既野,講漏就pk 了

我覺得我上次講漏好多
無話透唔到氣,失控大叫
個肚痛
等唔到星期三睇醫生
嚇死左男朋友

你未穩定, 其實我覺得你係需要睇多次醫生, 你日頭都要食鎮靜, 最多輕0的, 跟本而家未控制到你病情, 你可以考慮早0的返一返去

我唔知,今日唔想食住藥
好辛苦不停作嘔又暈
之後又喊
唔想去

我覺得我上次講漏好多
無話透唔到氣,失控大叫
個肚痛

咁其實係醫生未睇到你情況, 其實有藥控制到

喊個陣唔好講冷靜

一定要由佢發洩
冷靜左先慢慢傾
等唔到星期三睇醫生
嚇死左男朋友

我唔知,今日唔想食住藥
好辛苦不停作嘔又暈
之後又喊
唔想去

我覺得我上次講漏好多
無話透唔到氣,失控大叫
個肚痛

係咪個個睇都睇好快?
我好似入去五分鐘都無就出左黎

我唔知,今日唔想食住藥
好辛苦不停作嘔又暈
之後又喊
唔想去

我覺得我上次講漏好多
無話透唔到氣,失控大叫
個肚痛

係咪個個睇都睇好快?

你睇個個咩醫生?精神科第一次睇成個鐘, 如果家庭醫生就好快叫你走

喊個陣唔好講冷靜

一定要由佢發洩
冷靜左先慢慢傾

有無方法令佢好返,同發作戈陣我有無咩實際行動可以幫到佢

喊個陣唔好講冷靜

一定要由佢發洩
冷靜左先慢慢傾

我唔係醫生唔敢答
不過就算係有病定冇病,女人發脾氣有時係無解,佢地有時就係想發脾氣,目的係想你緊佢多d
各位巴絲呢排過成點

HI, 我新入黎, 不個個病第5年啦

追哂post,呢個post自從有左你既加入之後真係熱鬧左好多
咁唔知你過成點呢

喊個陣唔好講冷靜

一定要由佢發洩
冷靜左先慢慢傾

你女友有冇睇醫生?
既然你咁有心,其實可唔可以試下向你女友提議下次覆診同佢一齊去,到時請教下醫生有咩建議。
唔知可唔可行,咁啱諗到呢個方法

我唔知,今日唔想食住藥
好辛苦不停作嘔又暈
之後又喊
唔想去

我覺得我上次講漏好多
無話透唔到氣,失控大叫
個肚痛

係咪個個睇都睇好快?

你睇個個咩醫生?精神科第一次睇成個鐘, 如果家庭醫生就好快叫你走

台灣叫身心醫學科
但都係睇精神病
佢問左我嘅家族史,病情
之後就話啲藥有副作用就完左
我有冇錯覺?呢度係咪絲打比較多?

喊個陣唔好講冷靜

一定要由佢發洩
冷靜左先慢慢傾

你女友有冇睇醫生?
既然你咁有心,其實可唔可以試下向你女友提議下次覆診同佢一齊去,到時請教下醫生有咩建議。

我都想我男朋友陪我睇醫生
不過我自己覺得佢係我旁邊摸我背
唔好出聲咁由我喊係最好
好似氹小朋友咁叫我乖乖
咁我可以快啲停到落黎
但如果自己一個個陣通常至少喊兩個鐘
如果係街就會周圍行唔知自己係到做咩
係屋企就喊到攰就訓着

其實女性真係容易d有情緒病

點解呢?
會唔會係女性反而肯面對情緒病,會肯去睇醫生,所以浮面多
反而男性會想自己搞掂

喊個陣唔好講冷靜

一定要由佢發洩
冷靜左先慢慢傾

你女友有冇睇醫生?

唔好出聲咁由我喊係最好
好似氹小朋友咁叫我乖乖
咁我可以快啲停到落黎
係屋企就喊到攰就訓着

攪到有d似林黛玉咁
其實你會唔會帶番副超,咁就算喊緊都冇咁覺眼,純粹忽發奇想

女性患病機率高

點解呢?
反而男性會想自己搞掂

可能係
大男人唔願意去面對

喊個陣唔好講冷靜

一定要由佢發洩
冷靜左先慢慢傾

你女友有冇睇醫生?

唔好出聲咁由我喊係最好
好似氹小朋友咁叫我乖乖
咁我可以快啲停到落黎
係屋企就喊到攰就訓着

攪到有d似林黛玉咁
其實你會唔會帶番副超,咁就算喊緊都冇咁覺眼,純粹忽發奇想

點解呢?
反而男性會想自己搞掂

可能係
大男人唔願意去面對

我唔算大男人,但我都唔會主動去睇
可能係唔想晒錢
男人自尊心一定強D, 女人有病咪接受, 感覺上女仔有病無咩出奇, BTW, 其實我而家識左呢方面既野, 我係諗返其實讀書時已經有問題係自己唔知, 去到而家嚴重左唔睇唔得者

我覺得我上次講漏好多
無話透唔到氣,失控大叫
個肚痛

係咪個個睇都睇好快?

台灣叫身心醫學科
但都係睇精神病
佢問左我嘅家族史,病情
之後就話啲藥有副作用就完左

醫生都有分耐性同無咩耐性既, 呢個唔得之後再搵, 就算係香港都要夾醫生, 人人唔同
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞