召集所有精神病情緒病患者(5)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
可唔可以叫醫生開啲勁啲嘅安眠藥

琴晚有無瞓到,你覺得完全無用?
其實有其他野可以做到,例如瞓先可以做十分鐘深呼吸先
第二個係叫身體放鬆,手放鬆、腳放鬆,慢慢令到全身都放鬆,準備好入睡。呢個好似好廢,但係有用既
瞓唔著就唔好繼續瞓喺張床度,起身做其他野,到攰時想瞓再瞓
如果真係藥唔夠力可以同醫生講既,睇下佢點樣安排,係咪要轉藥定係有其他方法,千祈唔好自己加安眠藥,咁樣好危險架
有無人去過院校嘅counsellor 想知有無用
搵完佢地啲tutor同gpmate會唔會知⋯⋯

已經成個sem無返過學 試過一出門口腳軟成個人跪低咗
有時搭車路經附近個人就亂諗嘢
無交學費到收到停學信俾屋企人知道 之後俾佢逼我返去補交個日係屋企忍唔住發脾氣同亂掉嘢

我當自己無事去搵佢地好唔好?last yr了,我想求其死掂佢,但係我望完notes一粒字都記唔到,連基本出門口搭車我都覺得好難⋯⋯ 每日就係唔想郁然後每晚係咁後悔

我諗正常應該唔會講畀人知,不過你可以同佢講唔想畀其他人知
捱埋佢啦,一開始返係最辛苦,之後就係繼續返咁解

我都係搵學校老師幫手
人在外地唔知去邊睇醫生
之後老師就話啲abs同未考嘅試都可以幫我搞掂
同埋即刻幫我去醫院掛號睇

同過朋友男朋友傾過
無人幫到我
一話睇醫生,無人理
唯一老師真係幫到我
可唔可以叫醫生開啲勁啲嘅安眠藥

琴晚有無瞓到,你覺得完全無用?
其實有其他野可以做到,例如瞓先可以做十分鐘深呼吸先
第二個係叫身體放鬆,手放鬆、腳放鬆,慢慢令到全身都放鬆,準備好入睡。呢個好似好廢,但係有用既
瞓唔著就唔好繼續瞓喺張床度,起身做其他野,到攰時想瞓再瞓
如果真係藥唔夠力可以同醫生講既,睇下佢點樣安排,係咪要轉藥定係有其他方法,千祈唔好自己加安眠藥,咁樣好危險架

琴日訓到6.7個鐘,今日4個鐘
但今日係因為要返學
但我十一點左右食
一直都訓唔到
之後一點幾又唔知做咩開始喊
喊到一個鐘就太攰訓左

無交學費到收到停學信俾屋企人知道 之後俾佢逼我返去補交個日係屋企忍唔住發脾氣同亂掉嘢

我當自己無事去搵佢地好唔好?last yr了,我想求其死掂佢,但係我望完notes一粒字都記唔到,連基本出門口搭車我都覺得好難⋯⋯ 每日就係唔想郁然後每晚係咁後悔

我都係搵學校老師幫手
人在外地唔知去邊睇醫生

同過朋友男朋友傾過
無人幫到我
一話睇醫生,無人理
唯一老師真係幫到我

你都好叻,搵到老師幫手
你休息下先,唔好再諗瞓唔著既事,要做既都做曬

我都係搵學校老師幫手
人在外地唔知去邊睇醫生

同過朋友男朋友傾過
無人幫到我
一話睇醫生,無人理
唯一老師真係幫到我

你都好叻,搵到老師幫手

但我食左兩日藥唔想再食
好暈好想嘔

我都係搵學校老師幫手
人在外地唔知去邊睇醫生

同過朋友男朋友傾過
無人幫到我
一話睇醫生,無人理
唯一老師真係幫到我

你都好叻,搵到老師幫手

但我食左兩日藥唔想再食
好暈好想嘔

停左佢先,記得到時同醫生講係邊度藥
*隻
星期一返新工
聽日見多份
希望多個offer

今次無比佢地知你食藥嘛?

點會

屌你
星期一個份可能唔撚做喇
我唔應該做呢d

搞咩?

我都係搵學校老師幫手
人在外地唔知去邊睇醫生

同過朋友男朋友傾過
無人幫到我
一話睇醫生,無人理
唯一老師真係幫到我

你都好叻,搵到老師幫手

但我食左兩日藥唔想再食
好暈好想嘔

唉,唔想食野
點解我可以污糟到琴日無沖涼就訓
明明平時一返屋企就沖涼
好想喊好辛苦
輕度depression

我都係搵學校老師幫手
人在外地唔知去邊睇醫生

同過朋友男朋友傾過
無人幫到我
一話睇醫生,無人理
唯一老師真係幫到我

你都好叻,搵到老師幫手

但我食左兩日藥唔想再食
好暈好想嘔

唉,唔想食野
明明平時一返屋企就沖涼
好想喊好辛苦

情緒唔得都會影響個人衛生,你會無心情郁,唔使自責
午餐先食囉

Hi

Hi

冇食藥睇醫生
靠自己recover

我都係搵學校老師幫手
人在外地唔知去邊睇醫生

同過朋友男朋友傾過
無人幫到我
一話睇醫生,無人理
唯一老師真係幫到我

你都好叻,搵到老師幫手

但我食左兩日藥唔想再食
好暈好想嘔

唉,唔想食野
明明平時一返屋企就沖涼
好想喊好辛苦

午餐先食囉

點算,聽日會見到男朋友屋企人
我好驚突然喊
一陣又要返學

Hi

冇食藥睇醫生
靠自己recover

我諗我以前都係
但呢一個月一直keep住無辦法振作

Hi

冇食藥睇醫生
靠自己recover

我諗我以前都係

我一知道差唔多時候我就會狂跑步,因為一depress就會唔想跑

Hi

冇食藥睇醫生
靠自己recover

我諗我以前都係

我一知道差唔多時候我就會狂跑步,因為一depress就會唔想跑

Me都係跑步黎消除抑鬱情緒

我都係搵學校老師幫手
人在外地唔知去邊睇醫生

同過朋友男朋友傾過
無人幫到我
一話睇醫生,無人理
唯一老師真係幫到我

你都好叻,搵到老師幫手

但我食左兩日藥唔想再食
好暈好想嘔

唉,唔想食野
明明平時一返屋企就沖涼
好想喊好辛苦

午餐先食囉

我好驚突然喊
一陣又要返學

難搞d喎見家長,要見幾耐?

Hi

冇食藥睇醫生
靠自己recover

我諗我以前都係

點知幾時差唔多時候

Hi

冇食藥睇醫生
靠自己recover

我諗我以前都係

點知幾時差唔多時候

到我果日lunch稔唔到食乜,連食都唔係點想食就差唔多黎料

你都好叻,搵到老師幫手

但我食左兩日藥唔想再食
好暈好想嘔

唉,唔想食野
明明平時一返屋企就沖涼
好想喊好辛苦

午餐先食囉

我好驚突然喊
一陣又要返學

難搞d喎見家長,要見幾耐?

我男朋友畢業禮,佢屋企人黎左
分分鐘今晚都會見到食飯
雖然見過幾次,但諗到佢阿媽不停夾餸比我食就想死
我依家連一盒沙津都食唔晒好辛苦
點先救到自己

Hi

冇食藥睇醫生
靠自己recover

我諗我以前都係

Me都係跑步黎消除抑鬱情緒

最佳良藥
只要肯換左衫落街就成功左一半

Hi

冇食藥睇醫生
靠自己recover

我諗我以前都係

點知幾時差唔多時候

我依家一食就想嘔
唔食又想嘔
唔想做人,但又唔想死
唔知點做先幫到自己
無人明
正係叫我深呼吸冷靜
我鬼唔知咩,我做到就唔會咁

Hi

冇食藥睇醫生
靠自己recover

我諗我以前都係

點知幾時差唔多時候

我依家一食就想嘔
唔食又想嘔
唔想做人,但又唔想死
唔知點做先幫到自己
無人明
正係叫我深呼吸冷靜
我鬼唔知咩,我做到就唔會咁

真係試下做運動,好有效
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞