澳洲移民 你問我答 (21)

1001 回覆
34 Like 0 Dislike
佢講緊佢細佬係技術移民
佢自己係結婚移民喎師兄
佢個 " 細佬 " 係 " 小弟我 " 咁解
唔係弟弟

即係好似 " 咁多位大佬對唔住係細佬唔啱 " 咁
唔好意思 我自膠
Me 膠ed too

嗰位巴打文學修養高 fake 到幾個人
小弟而家喺VIC讀緊書
想問下grad咗之後拎485係咪可以喺WA做嘢 夠分就申請WA嘅pr
定係一定要留返喺VIC
原本係香港叫做專業人士
移民諗住做藍領,就算英加都係咁話
但老婆想去澳洲,藍領對移民有無咩途徑或方法?
修車,廚師
請問有無咩要求?廚師有得諗
我有無話係香港做幾耐先?
或是去到做都可以?
點解會想去WA
個分低啲 同有朋友喺嗰到
不過都係VIC唔得先考慮
請問下由我巴,如果482 打緊工,但搵到另一個僱主sponsor 186,係咪可以轉到?法律上會唔會好煩? Thanks 🙏🏿
ching 你讀咩啊 ot?
IT嗰邊
巴打 syd accounting grad 想留返syd移民 用acct係咪冇希望 建唔建議轉職業?定去偏遠地區用account移民?如轉職有冇建議? thanks!
想放棄香港既專業資格,而去澳洲做藍領,再藉藍領技術去移民
因為本身覺得自已ielts拎7無咩可能
如果想改名(淨係改英文名, eg: 由 Tai Man CHAN 改 Peter CHAN 咁), 其實最好係lodge application之前改好曬? 定係真係拎到PR之後先整會好d呢?
唔該由巴 thanks!
去操下 PTE

專業人士喎 努力衝上去啦

無邊條路係容易架

總有困難 總有"無咩可能"

都係要靠衝上去
我都有諗過讀,但對要讀MASTER同考英文試,信心不大
仲要諗學費差唔多三十萬,仲有老婆同小朋友要養,同埋都想問問未正式入到澳洲藉,小朋友幼稚園同小學係唔係唔可以讀公立?定其實澳洲都有九年或十二年免費教育?
老婆鍾意澳洲D天氣多D,加拿大D天氣好很凍,老婆唔鍾意
請問點樣計分?同係邊到計分?
見好多藍領 廚師呢d分享自己成案例都拿曬pte79+
同埋 NATTI 😂
最尾都係講緊計分
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞