澳洲移民 你問我答 (21)

1001 回覆
34 Like 0 Dislike
同埋啲交通基本上都有schedule可以check到

當然有車就比較方便

亦都要睇吓你住CBD定Suburb area
住過十幾年syd, 從來冇聽過人話syd 交通方便
Bus 同train 就算有d 班次都勁疏

住CBD 周圍都唔去既就另計啦
行多啲路囉,反正啲環境咁靚,我幾鍾意喺嗰邊周圍行吓

朋友叫我去Mel嗰邊睇吓,佢話舒服過Syn好多

咖啡仲好飲好多
嗰個咪就係我囉我一直都係stay CBD..遠啲咪去Dee Why , Manly. 但係我冇去過Bondi...我覺得係旅遊區所以唔想去
Mel 個cbd 規劃好d 易行d, 咖啡其實syd 已經好好, 任何一間都屌打香港所有
之後都搬走離開CBD

但係都係黐住Metro station
有冇巴打fg仲未搵到工
我好掛住Toms Toms Coffee 同 Home sweet Home 你講得啱,澳洲咖啡係最好,

AUD 3.5 一杯算啦唔好講香港嗰啲啦,唔好比根本冇得比
fg其實本地人都唔易,除非你成績好好+有pt etc
你有冇去ivy
以前有,仲存在? 我已經返左hk
我估冇咁容易執
應該唔會掛但係我唔係讀Q S所以我都唔清楚
入黎叫下春先😭😭😭😭😭
仲有唔夠一年就485
有冇同路人
bridging左成年都拎唔到485, 慘過難民
好想知優勝之處係乜嘢
自己都心大心細
有冇同時報埋加拿大OWP
報左了
ching我都係QS
去過英國住一段時間,唔係咁鍾意英國,
個天成日陰陰沉沉
夏天得兩個月時間
個人好抑鬱。要keep住食維他命D
同埋英國稅收好重。根本儲唔到錢
個人覺得民族主義比較重

澳洲成日有太陽,又有海灘,好好心情
你個case係咪有咩問題,成年有D耐。
幼教需要既英文要求稍微高D,其他既.. 睇你興趣啦,我話SW易D但係你無興趣/讀唔上 的話都係晒氣。
睇你既 occupation,有部分 occupations 係482轉唔到PR,只可以經494轉。
唔同anzsco, 條隊會批既分會唔會唔同?
會。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞