澳洲移民 你問我答 (21)

1001 回覆
34 Like 0 Dislike
hope
巴打 其實我都係gold coast tafe讀緊
出年6月畢業
我都祝你好運先
試下考啦...
去到都係要克服,不如趁係香港讀啦
如果係果邊生活,4個6的確係基本(去之前)
前影如何?
係香港做緊allied health 想移民澳洲最好係咪都係過去讀master 之後搵野做拎pr
見你地講offshore好似冇咩機會咁
搵工

認真 機會比等 invitation 大
去搵僱主擔保
如果喺 PMSOL 入面就可以入境
係香港直接搵工?搵到之後working visa過去?
因為我未係澳洲讀過書,又冇係果邊做過野
諗緊過去讀書先會唔會易啲
Thx 巴打
唔係PMSOL入面啊
喺香港直接搵工之後 r 482 or 186 過去

It never hurts to try anyway

你又唔知幾時先通到關入到境讀書

讀又起碼兩年 點解唔試

一次唔得咪兩次 十次唔得咪百次

你只需要一次成功
Sor 啱啱先睇到

咁無辦法 要讀書洗底
PMSOL應該係因為武肺先出嘅list?
其實諗緊儲多少少錢先走 都要1-2年時間
Oh wait sor sor 眼訓得滯唔清醒自膠

On MLTSSL 就可以搵工做 482 also STSSL for 186 DE
咁都係過去做野之後行189/190?
我見係澳洲讀書會加分 所以諗緊過去讀書先
見個分要好高先收到invitation
可以行 189 190
或者 r 186 再唔係你真愛都得添

做野都有分加架 你有 local exp 轉工易好多添
你讀書加分最終咪又係要出嚟搵工

Offshore 都搵到咪直情 skip 咗個 step 囉

當然邊條路好你自己考慮同仔細研究
我只係俾個提議你
唔該巴打
NT有咁差咩
搵都工先出發都要儲多少少錢??
一個字 荒蕪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞