澳洲移民 你問我答 (21)

1001 回覆
34 Like 0 Dislike
international student只可以full time讀書
唔係可以返part-time咩?40hrs/2weeks?
過黎讀書唔可以全職做嘢part-time讀書,International Student必須full-time study。

Otherwise呢個plan係ok的。
本身都有同樣諗法, 因為如果有人(結左婚)黎陪讀, 係可以每週做一定時數既工作。 讀MASTER 好似partner可以full time做野無limit

有錯請更正
前提係要入到境
想問下bachelor畢業之後可唔可以同時有student visa(讀master)同485簽證?
咁同你拎住485讀書有乜分別?
拎485讀書好似有d哂咁 但個情況我又諗得有d極端 萬一讀唔掂個master中途想轉返485直接搵野做 到時如果個bachelor既completion letter又過左6個月既話申請唔返485咁咪含得撚 所以先咁問 有d 1999 sor
我都係唔理解你想點
你講緊個個情況都係用485讀書咪得
定係你諗住讀完個MASTER
再申請多一次485

不過485做主申請人 只可以申請一次
On9
你都識講武肺死亡率唔高啦
咁相對地人既心態都冇咁緊張係正常

你話反思下次如果有好嚴重既病毒咁點算
如果係呢個情況,到時人既心態同政府既政策自然會調整架啦

你希望其他人過份緊張根本on9
相反依家係某d政府既防疫政策相對於病毒既嚴重性/死亡率黎講過份嚴苛,唔proportional
有好多政策剝奪人生自由同選擇權
例如vaccine pass、香港政府瘋狂迫人打針果d
你好 想問下partnership visa可唔可以落地先申請批?因為covid關係好想快d走,唔想等了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞