澳洲移民 你問我答 (21)

1001 回覆
34 Like 0 Dislike
想問下由我巴,如果qld做491一般要幾多分?
樓主你好

主要想請教一下 如果我女朋友有澳洲護照,而我地都會打算用移民結婚黎做申請,唔知要咩要特別注意

因為係網上都搵過下資料 例如要keep通訊紀錄,開聯名戶口之類…如果聯名戶口有冇話需要固定每人每月放幾多既依類條件

另外仲想問埋 因為細佬係香港係喺醫院到做PCA(澳洲應該係叫 Care Worker 或者 AIN), 如果依類職業移民過到黎 需唔需要要再讀書或者要上一個課程?

麻煩晒你
讀緊master 搏下190 or 491 但gc好少qs工
雖然qs喺澳洲都算吃香,但其實都唔係咁易 btw宜家係咪冇working holiday
PCA 即係醫院 d 遮遮

點移民
所有關係證明文件都無固定條件,你認為一對couple點樣存錢係合理就可以。

PCA應該都要讀個certificate III in individual support呢類課程先。
唔知,今年未開。
人地第一句就講左女友有護照…
屌 我以為佢有個細佬 ...

自膠
攞到pr就可以馬上以pr身份計學費。
簡單黎講就只需要話自己受covid影響比2年前同期跌70% turnover就可以,但係之後有可能會audit要拎得出證明。
因為醫院似乎兩個都肯 想睇下由我巴意見 494好少聽人有🙏🏻
我都想🥲🥲
我都以為係,因為佢話另外問埋
之前一般比幾多左右?
做Support worker 搵雇主sponsor
要讀diploma先sponsor
做有first aid 同 police check就得
Btw 好多agency都係呃你做左幾年都唔比sponsor你 Ching自己睇路
491 65分就得啦
巴打你又係睇錯咗呀條友係諗住真愛移民
職業移民
咁佢講咁大段話自己女友係公民把托咩佢係 想講 ‘依類職業’ ‘移民過到嚟’ ...
關你叉事咩 人地唔想靠佢女朋友想靠自己唔得?
你係咪有精神病?

嗰位巴打自己話 ‘而我地都會打算用移民結婚黎做申請,唔知要咩要特別注意

主要想請教一下 如果我女朋友有澳洲護照,而我地都會打算用移民結婚黎做申請,唔知要咩要特別注意?_?

因為係網上都搵過下資料 例如要keep通訊紀錄,開聯名戶口之類…如果聯名戶口有冇話需要固定每人每月放幾多既依類條件[sosad]

另外仲想問埋 因為細佬係香港係喺醫院到做PCA(澳洲應該係叫 Care Worker 或者 AIN), 如果依類職業移民過到黎 需唔需要要再讀書或者要上一個課程?

麻煩晒你#adore##adore##adore#

如果依類職業移民過到黎 需唔需要要再讀書或者要上一個課程?
識唔識中文呀屌你?
收手啦巴打
“如果依類職業””移民過黎”
佢唔係職業移民
上文下理好清楚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞