澳洲移民 你問我答 (21)

1001 回覆
34 Like 0 Dislike
琴日去左間visa中心問佢地都話無問題所以放心哂
另外想問問,我係WA讀書,ielts 7,有job offer civil engineer ,係咪入職做一年經驗就可以190? 聽講份工唔洗一年搵公司過到skill assessment 就可以遞190,想快啲搞快啲手戈
唔該由我巴
多謝指點
之前講到讀書2+5 差唔多只要讀完等時間過就得, 但遲遲未有正式公布hker pathway 係點轉到pr

已經報左master 出年開學, 但因為讀完都過年齡, 如果條件唔放寬真係轉唔到pr, 其實唔係一定要放寬, 但起碼都想早d落實, 等我唔得概話可以疊埋心水過英國算, 唔駛而家仲15/16 咁
1: 暫時仲未一齊住未有同居證明,除左對話記錄之外仲有乜野可以當證明文件?
我記得唔可以全部都online 讀, 起碼要有一個sem 定半年要有面授
依家直接 d 話你聽

快 d 轉
真 公佈左條件可以比人自己考慮 宜家我又係唔知走唔走好
我係境內讀到年尾就grad 驚到時等等下過左加拿大 澳洲又拎唔到pr就兩頭唔到岸
政府俾個所謂”疫情”拖埋晒所有嘢,對於疫情過後點樣恢復移民恢復經濟又冇一個好明確嘅proposal

得罪講句,政府玩防疫分分鐘玩到聖誕節都未完,出年會唔會開關,邊個知
唔好寄望 485 之後會有咩門檻低嘅 pathway

如果你本身競爭力唔夠唔經咩 485 pathway 就無辦法用其他途徑拎到 PR 嘅我會勸你即走

做人生重大決定孤注一擲本身已經係唔明智

付出錢事小 光陰事大
Global Talent交完eoi收到858 invitation 係咪大致上搞掂?
system 要attach良民證但香港淨係可以寄去辦事處咁點搞?
學巴打你咁講 分分鐘拖到聖誕先公布
都拖到聖誕點解唔拖埋大選
換埋labor上台 奶番中國就有機會取消埋
而家labor係咁用推真7不力黎屌scomo
連fb都有廣告

Scomo一定無架喇
睇下liberal派邊個出黎選啦
推針

自膠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞