澳洲移民 你問我答 (21)

1001 回覆
34 Like 0 Dislike
父母簽證依家係咪得番870可以俾人申請?
喺ImmiAccount 見唔到有103/143
103/143係paper lodgement,唔可以ImmiAccount上申請。
GTI stands for Global Talent Independent.

好普通好普通 - 應該好難界定為Global Talent。
就咁睇就唔得。

你要趁返個係MLTSSL上面既occupation先可以係Sydney行186,按你咁既description我諗唔到一個closely related MLTSSL occupation。
Pandemic繼續都可以。
你話係就係,移民官無權質疑。
唔該晒由我巴既解答
依家去gold coast 讀護理master 再做野,職場上滿未
喺香港可以搵邊個certify true copy?
D區議會/立法會議員都辭哂職
領事館唔certify關於移民/簽證嘅文件
明白 唔該唔該
另外仲想請教 如果有機會以482係VIC regional area或Tasmania 其中一個地方做野 以最好方法轉PR為大前提下 係咪tas 190會快啲容易啲?
背景:RN (非VIC指定會nominate嘅5種RN)
感激不盡!
係咪tas 190會快啲容易啲?
是的。
早黎早上岸。
香港有DEGREE 去澳洲讀MASTER係咪都係REFERENCE LETTER架?
是旦啦

預咗home office至少到十月
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞