澳洲移民 你問我答 (21)

1001 回覆
34 Like 0 Dislike
Yes
係喎 好似 TSS 有5年!?
I mean 香港人482 TSS 印象中有得變5年,本身當然冇咁長
會變咗另外一個 occupation
254416 REGISTERED NURSE (DEVELOPMENTAL DISABILITY)

Alternative Title:

Mental Retardation Nurse
Provides nursing care to people with intellectual and development disabilities in a range of health, welfare and community settings. Registration or licensing is required.
Skill Level: 1
個人建議捱多年 醫院捱夠2年就可以博 482
如果RN有醫院肯請 (tas) 行482搏轉190定行494等3年轉191好呢?🤔🤔
近排有公司話會出482畀我 但係係short term得2年 唔可以3年轉186
見immigration個網話香港可以up to 5年
但係咪都要間公司肯先得
定係再搵下其他公司/等491
我都係記得政府個網有寫Hong Kong Passport Holder係會變5年,但唔清楚佢個步驟係點,可能真係要問問agency先得
我諗你係想講 491 唔係 494
唔係自動架咩 無步驟架喎

你用 hksar passport apply 482 tss 同 485 就會有 5 年

依家好似 bno 都得埋
咁樣就最好啦
你係short term list occupation的話有5年簽證都轉唔到186。

擔保公司係邊?Regional的話做494簽證吧。
應該問醫院願意做邊個,唔係問我。
唔使理上面個回覆,只要你有supervisor都係RN可以簽你個reference就可以。所有RN經驗係計分時可以互通。轉specialization就最少要有三個月相關工作經驗。
唔開關唔通真係食自己咩…… 好耐無返香港啦🥲
維州的話,先派14000,好似之後6000?

利申: 無申請因為唔合資格
又八卦吓,點樣先合基本資格
姐係我依加己經要整定個牌 做2年醫院博482->做幾年轉491 咁?
希望今次482簽證可以攞到五年期,之後可以直接申請做PR
應該話唔好比人炒
比人炒都要搵到人SPONSOR番你繼續做
咁先唔會比人趕走
唔洗同一個僱主?
炒又未至於嘅
依家老細同老細個老細都幾鍾意我,形勢暫時良好

係驚政府改政策咁就碌柒
由我巴岩
可以做NDIS唔怕搵唔到工
不過你一定要好有耐性
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞