澳洲移民 你問我答 (21)

1001 回覆
34 Like 0 Dislike
冇同居不過有相呀有銀行呀個d
都係register埋比較好呀可?
唔該晒
我比左咁樣佢 內行黎講我係可以full time working 因為已經畢業,course is not in session?
巴打咁勵志係咪做社工
但仲想問482轉186要僱主sponsor 494轉191自己符合條件就可以 係咁樣分別嗎? 謝謝由我巴🙏🏻🙏🏻
好多澳洲網站都係叫大家用networking 搵工
仲可以去D conference, event, gym, party 之類識人
just copying from online sources lol
我等482/186都唔轉491
Offshore 189/190 開放申請未
想問樓主,我老婆係RN,我係電工
如果想移民過墨爾本,
自己上網睇啲程序好複雜。
想請教下點入手好?
要溫幾耐架?
幾錢架?
Thanks ching
我報左monash個short course 了
有冇經驗分享下
thank you!
由我巴你好,想問幾個問題

女方澳洲公民,男方學生簽,都喺境內,有結婚既打算

1: 係咪結婚簽紙拎證明就可以直接申請配偶簽,唔洗比其他證明例如聯名戶口、同居證明(水電媒賬單)?

2:順利既話過程就係由bridging 再到 tr 之後再到 pr ?大概要幾年?3-4 年?

3:假設入紙申請個陣,男方學生簽仲未到期可能仲有半年,申請後,男方可唔可以唔番埋剩低個半年 同埋唔比埋剩低既學費? 定還是要照番學照比學費照讀埋個course 直到拎到bridging visa? 咁揸住bridging visa 係跟番邊種簽證, 學生定其他?

唔該晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞