iPad Pro 2020 & 2021 用家討論區 (27)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
本身用緊pro2017
買咗2021覺得喇叭差咗
12.9唔會
11就係
新手想畫下圖 ipad air 64gb夠用嗎?
128gb wifi no need ac+
要Cellular 同埋驚128唔夠
翻新2020比翻新18貴左700度
不過由64gb去左128gb
同埋我記得18年嘅係4gb ram/20年 6gb?
同街wifi。手機又可以射wifi。
128 or 256睇你部機用幾耐,但256多d人2手買,收機鋪都會好價過128。
我2018 2020 都買256,但我發現我用80gb都盡。
唔想電話射Wi-Fi ,覺得電話粒電電量chur快好多同部驚部機好熱
買2021轉左m1有Cellular 可以用埋5G 我應該長用
散中不足係佢無mini led
所以我買12。9 黑位真係正左
長用咁256啦。cellular 就我覺得真係好多地方有wifi。另外出張sim又要錢
12.9帶出街真係好大部呀
同埋再貴二千加埋成萬蚊out晒budget
你買128wifi就岩budget,放棄少少方便,better quality
買唔買apple pencil好
下面條評測話e81同e61 起ipad pro 一樣read write speed,唔知ipad os 問題定其他原因

https://youtu.be/eG58S9EecBs
有冇邊隻tb3 盒推介
不了我11吋夠
最後我個magic keyboard 用左幾日就賣左 真係太重

而家重力用緊smart keyboard folio 但有個問題

係用左一個禮拜到個邊位已經爛哂 痴線

啲quality勁差

同埋個keyboard 唔知點解成日focus 住啲野 有個藍色既box咁係個screen到 唔知做mud9
accessibility -> keyboards -> full keyboard access
熄咗佢
mk重過西,我最後無買到。
都係用緊SK,但佢邊位係好易爛,我2018個隻用得好小心都有爛,最後年頭3舊平賣。
唔明你blue box on screen指咩。但我未痴mon痴,壓到個mon有keyboard button 痕咁
好 唔該哂你

其實個功能有咩用
俾殘障人用keyboard代替touch screen控制iPad
magic keyboard 真係完全違反左iPad 既用途 好on9 又重又唔反得

屌我用左一個禮拜已經爛撚左 完全明你心情 已經唔係粗用個款 應該唔小心hi到下張枱已經會磨爛邊位

如果你講mon 貼呢 唔好買咁cheap

我個塊cheap野 勁易痴哂啲手指紋上去

但我自己覺得用玻璃貼寫字都冇問題 我個人冇筆觸保護貼既追求

btw 想問你地split screen 有冇咩教學可以睇?

我覺得勁難用

係咪iOS beta 先有三粒點係個app頂到 有冇咩hotkey 可以stick左 stick右咁?
原來係咁 怪唔得完全冇用
我都無用過ipad 多工
mon貼我都係taobao野,買左未送到。
mk加ipad 12.9好似重過macbook air
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞