iPad Pro 2020 & 2021 用家討論區 (27)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
要打電話俾cs
利申 上年bts 都係打俾cs 用學生價補買番apple care
其實a14都打唔贏a12x最多慳少少電
iPad Pro magic keyboard set左地球鍵係esc功能 但睇片嗰陣用唔到
A14 單核都快唔少,亦認同係慳電啲

但係 Air 4 同 Pro 11" 2部拍埋,依度大部份人都應該會認同 120Hz + 4 speaker 享受程度會高過兩粒 SoC 的單核 difference, 同埋喺 tablet 個耗電量 difference 亦都冇喺電話上面咁 significant
Air4 SOT長啲嘅其中一個原因係冇120hz,有乜為?
agree, 不過2018翻新上年同今年都係同一個價,好似唔太抵。
有bts,搵個學生買,都抵過買翻新
想買隻external ssd,諗緊買邊隻好比部ipad pro M1,大家有咩心水

1. Samsung T5 1TB (540mb/s usb 3.1) $970
2. Samsung T7 1TB (1050mb/s usb3.2) $1230
3. SanDisk Extreme V2 E61 1TB (1050mb/s usb3.2) $1130
4. OWC Envoy Express TB3 hub $ 570 + 970 EVO Plus 1TB $1170

睇過外國youtube 評測,佢哋多數用tb3 hub solution,因為可以插埋sd card
本身用緊依隻

想問下有冇係磁吸式既款 好驚成日夾會彎
我都睇緊, 我方向係 E61/E81
買個sad +雷電3盒
2018翻新最理想都係上年入手
A12z改得少少,2018除咗少個鏡都冇乜輸
但我計過如果有bts 賣埋airpod 抵過2020 番新喎
如果唔想搞咁多野 買番新係抵既 特別11
不過用hsbc vs 加賣airpod 2
其實2021 新機同2020 差唔多
貴幾舊到
最重要升級唔少所以2021係抵
硬係覺得遲下會好似當年10.5吋pro 咁加價
要買就襯手喇
一早買左啦
我有bts 諗緊買邊款
11‘’ 256GB Cellular ,AC+ ,Pencil 2 扣消費卷都唔平
Pencil 2 我覺得可以遲下先
有時美森會有平
pencil 2 一跌個筆尖就收左皮 打直90度先用至
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞