iPad Pro 2020 & 2021 用家討論區 (27)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
無啊..齋版11'' 128gb
lol 唔會喎 我即刻痴左 兩款keyboard都山得埋

不過如果你加埋switcheasy 就難講 但我應該唔會買

又再bulk啲

上面係個size 比較

magic keyboard塊trackpad真係細到仆街
你係新keyboard for 5th唔會關唔埋。我用緊上代keyboard for 4th,因為5th厚左0.5mm,所以我驚用埋mon貼關唔平
我個個二手黎 都係3 4代smart keyboard folio 冇問題
!!! 我見你隻magic keyboard 白色,呢隻就5th。smart 就2手 4th ?
咁我放心痴埋mon貼
係 見上圖
Thx Ching!咁我都收隻2手magic keyboard 玩下。出街就smart,屋企就magic
但你痴左之後應該會幾扇下 不過我應該少用筆 no feel
土豪操作

買下買下已經貴過MacBook pro

btw 有咩app推介 除左goodnotes
我覺得你唔好買magic keyboard

買trackpad就掂
其實都ok的,呢幾年轉左iPad,我都唔會再用laptop。部laptop 已經係i5 7th gen,同一舊錢唔買laptop轉左買iPad,2手價又硬,用幾年都係唔見少少
我部iPad only for 我炒股,YouTube,同上連登
間唔時打下機。我都無咩app裝
其實都係手痕,反正2手玩幾個月唔鍾意,減2舊應該大把人搶住要
我發現用Safari 開YouTube仲可以用Adblock 少屈

你i5 7gen都仲幾好用

但個mon真係幾屈機 同價位難搵敵手
都係

但我未買iPad pro前手痕兩個都買左

而家覺得要換黎換去都少on9
其實我部laptop除左驚作死HD,每個月定期開一開充放下電,我都唔會用。
iPad Pro mini led 黑位俾上代有幾明顯靚左
我都覺得會不過見未玩過magic keyboard試下渣。
其實smart 都幾好用,又夠輕
輕真係好緊要喎講真

magic keyboard 好打 但係太重

咁淨係留係屋企用不如用Bluetooth keyboard + trackpad 仲好啦

除非你成日要用大脾同埋張枱唔夠位放以上兩樣
有冇人用過啲500蚊樓下既ipad case連keyboard?會唔會嚴重delay或者好易壞?
iCloud 下載相用咗成粒鐘都未見到有
開album 又淨係顯示更新中
想問吓點樣唔使次次下載都要face ID或者打密碼,我上網啲人覺呢個方法但係我見唔到有關閉密碼個選項
其實真心想問,ipad 有冇app 可以BT?想完全取代部電腦
我都研究咗一排,搞唔掂放棄
你用邊張mom貼?
我用張esr 套 送既mon貼

cheap野黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞