iPad Pro 2020 & 2021 用家討論區 (27)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
iPad 好多app都係咁
計數機咁多年都未出
唔係未出
係講左唔出
係咩
我以為佢哋仲研究緊
計數機咁簡單既野有咩好研究
話唔出係因為定位問題
iPad 都冇電筒架
用web喇 web仲好用
Ipad pro有電筒
澳洲和牛咩

梗係m12+
部ipad pro11吋個mon有一點死點應唔應該攞去換?
琴日新買 今日睇白色背景嘢見到有一點紅點
見唔到都唔覺 一見到就營住有一點
巴打邊日訂
部iPad pro 2021 12.9 啱啱到左 好正 尤其係個mon 真係一流

即刻痴左塊玻璃貼 色水都係咁靚 但用落apple pencil 就會幾扇下

反而concern最大係個keyboard

我兩款smart keyboard folio 同magic keyboard都有買

我覺得smart keyboard folio 俾我想像中好好多 反而對magic keyboard 真係幾失望

打字手感方便 magic keyboard 係贏 但smart keyboard folio 其實都幾好打

但重量真係magic keyboard 重太多 傻撚左 好似攞緊舊磚咁

而且個trackpad 俾我想像之中雞肋 係apple store 試玩個陣就幾好J

實際返到屋企坐係張枱用 個palm rest 同個trackpad 太細啦

實際用落好容易就出街 手腕又唔太舒服

真係smart keyboard folio 仲好d 我仲特登買左個apple trackpad 2 試玩 我諗加埋咁既組合係最正

BTW 你地有冇咩note taking 既app 介紹 係咪 good notes 最好?

thanks!
實際用落好容易就出界
不嬲都冇IG IPAD 版嫁啦
folio touch?
folio touch 冇買丫

我麻麻地kick stand 同埋勁bulk

買左Apple care唔洗咁有保護性
用Procreate果陣較左淨係用筆先會畫到
但隻手枕落去個mon果陣
有時張圖會左右郁 有時就唔會
同埋有時我無掂兩下都會自己轉左去擦膠
係咪要再set野 定係我手臭有問題
識玩ching,我都係用smart keyboard 加隻bt mouse,magic太重,又貴
但我未痴mon貼,因為用緊2020隻smart keyboard,再厚會關唔埋
我諗緊痴咩,之前2018 2020唔痴一陣都花
1/8
本身話6-10/8 先到
點知今朝已經到咗
本身都係咁諗
覺得bt mouse 有啲lag
又唔想帶多樣野
最後magic keyboard 算
我出街都好少用得著mouse.純粹係cover vs Smart Keyboard重量差唔少,但打字方便,又唔會擋住個mon就買左。
2018 2020都有買。而加部2021 用緊2020keyboard
好多人 notability goodnotes 雙修
話唔同情境用唔同app
可以youtube睇人分享兩隻比較
不過兩隻買哂都唔貴 58 68
如果打字多 可以睇埋notion
睇youtube分享係好正
仲要免費 同有web版
我都係
但見佢出貨後卡住係成都一日了
我果部係深圳嚟
巴打個部有無揀刻字
望咗成日 都冇嚟到
即將送達係呃人嘅
希望聽日會有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞