iPad Pro 2020 & 2021 用家討論區 (27)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
今代iPad pro 11’ d電會唔會倒水咁?
唔好買air, 買air=交智商稅
mini LED 同11' 個mon 普通用起來.. 差得遠唔遠.?
moshi
有錢就上 部機一用就幾年先換
啫無改善?2018 iPad Pro 11’兩日叉一次
有無人可以分享下 ipad pro用家
用ipad 打速成感覺係點?

想入手平時返學用,係差在中文輸入糾結緊
利伸:唔考慮macbook 因為要同屋企人共用ipad.
用Kaiboard可以跟返Windows排位個打法
但聽聞Magic Keyboard用唔到Kaiboard打速成,到而家係咪仲係咁
速成用慣WINDOWS, 用IPAD真係完全唔慣, 次次都要望住揀字先得
唔可以記住「竹戈7=我」咁
但air 先有touch Id 而pro 冇, 然後普通iPad 先有耳機窿但另外兩款又冇, 最後air 同pro 先行type c 但普通iPad 仲係lighting...

而最弔詭既係你部iPhone 同 airpods 都仲係行lighting 所以一條線充哂佢最方便竟然係普通iPad

所以其實買邊部都會有啲唔方便既地方
大家有冇咩iPad袋推介
絲打你用邊款芒貼?
我見elecom個官網又分上質紙同肯特紙,有咩分別?
仲有一款"紙繪質感保護貼 (文字書寫用)"
都唔知揀邊款先岩

真係抵來工作嘅
情願laptop + cheap iPad
好過一部過iPad pro

就算唔係計錢都係
laptop + iPad pro 囉
本身有唸過MB+iPad Pro
但打開速成記熟哂啲排位真係返唔到轉頭,點都要Windows+iPadOS雙箭頭先做到野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞