iPad Pro 2020 & 2021 用家討論區 (27)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
睇你會唔會成日帶出街
我淨係放屋企都換左2次機
自己諗
唔該你
諗緊買唔買iPad pro 好,定係用黎換電話
見佢做documents 真係好舒服(words, PowerPoint, etc.)但係不嬲用開Android tablet ,轉iPad會唔會好唔習慣
求各位巴打俾下意見
換電話嚟緊除咗iPhone 13 都冇嘢出喇, 要出年年頭左右先有888 升級版同用佢嘅Android 機即係等太耐

一個會諗住搞electronic document 嘅人就唔會介意佢用緊咩OS
正如部機行中文定英文介面對你其實接近0分別
ching係咩情況可以拎去換?
見啲人係咁話iPad OS廢, 但係我不嬲用開android,所以唔係太清楚佢廢喺邊
iPadOS 廢都係指面對macOS
唔係話廢到贏唔到Android Tablet OS

to say it more explicitly:
macOS > iPadOS > Android OS
多謝Ching解答
即係用開Mac機嘅人就會覺得iPad os廢
咁我用開Android tablet就可以放心換了
tablet 係jot notes 方便
你想ipad做埋document 最好有埋keyboard 同埋無notebook desktop咁方便
如果買iPad pro就會買埋筆同Keyboard
預黎上堂用同做Assignment
至少佢life cycle 夠長因為啱啱先出, 至少成年先update
加埋BTS 優惠同第時佢相對保值嘅二手回血, 其實ok
BTS夾埋平成千都幾吸引下
有冇人想收個白色 12.9 的magic keyboard
想換黑色
$2000
出面啲豐澤有冇現貨12.9 128GB???
因為想分期比錢
謝謝
Magic keyboard 同combo touch邊個好啲?我見combo touch仲有有埋啲shortcut制
問豐澤
冇 最少256
iPad 送左一個airpods
mac可以再送?
如果唔係係床/擺係大脾用,一定係combo touch
Magic KB 貴到買倒部iPad
過唔到自己果關
我係因為鍾意打直用先唔買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞