Leica用家揮吓手 (2)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
有無人試,最多我幫你接
幾好呀
可能係緣份
決定成點?
靚仔、收藏價值、易維修: mint m6 panda
操作(大盤)、vf(35mm fl易睇)、難搵: average m6 ttl .58 chrome

雖然我自問本身好錫機,但拎住部panda落街影咗半筒,都會多咗份要好小心錫住佢嘅心情,驚一撞花少少就唔值衣家個價,變相分心。

相反部ttl .58可能衣家無部panda咁值錢,不過都係差一千幾百,賣咗部panda未必即刻買得番部ttl .58。而且ttl點用極只要無撞花撞凹都賣到過萬,我可以專心用佢黎影相。

操作上,我仍然覺得.58同大盤會比到我更大便利(2支35mm, 無75/90/135mm鏡)

最後考慮嘅係我究竟係買黎儲定買黎用。

結論: 退
尊重你決定
快啲去嘈佢老母
話唔定今次佢寄錯部MP 0.58俾你
其實可能唔退,係香港放左佢仲好
交比我接收
睇黎個個都覺得我唔退好過退
我覺得ebay買野有部完整新淨正常運作已經贏左
係 仲要咁靚仔 我想接手
而家$12000買唔到咁新
Panda唔知係咪再貴啲
係喎 點解我無諗過部ttl可能比人操到有暗病 Ummm
所以你好好彩啦 又平
Google咗下睇估價話兩部m6相同condition panda應該可以賣貴100-200美金左右
其實panda少數量係好似當時唔夠銀色parts所以用黑色parts代替,不過好快又用翻全銀parts
都係嗰句:Classic > TTL
錯方向的大盤+壞咗就奶嘢嘅電子零件
想玩命試下
【全新】徕卡 M6 TTL 0.85 黑银】
http://m.tb.cn/h.WDDtT5l
我留名學嘢
我意思係ebay買相機正正常常無壞已經當贏,唔淨係leica 機
要鼓起勇氣喺ebay買相機真係好大心理關口
我明Ching你意思 衣家退再等佢寄等於搏多舖 寧願輸少當贏 何況衣家無輸仲要倒賺
所以決定唔退?
陣間拎去比達叔望兩眼 無乜事應該就cancel左個return request去了 雖然係狗咗少少
不過人地如果想要番部CLASSIC, 佢可以係EBAY開番CASE(好似係)
得喇得喇
我已經好有禮貌咁覆咗個seller話我唔退了仲會比個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞