Leica用家揮吓手 (2)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
用咁耐時間search 來源
不如講下兩張相既分別?
無必要為咗我呢啲無知又無銀嘅新手問支50mm開拖
你地交低個鏡名我識Google
講到summilux ver. 2 無旋轉散景咁
所有手磨鏡都會有呢個現象
係啊
千奇唔好去呢間藍絲黑店買嘢
其實比我旋轉散景係特定用途
如果要一支後備50mm
我可能會專登搵支個散景係咁嘅
八羽怪仲要再平啲但summirit光圈更大

們睇咗咁多支暫時最想入手嘅係Rigid
好sharp 有奶味
主力鏡應該要咁
d人就最鍾意拎鏡 機spec黎打丁
見人用d數據上冇佢咁好就會得戚周圍咬人
以為佢用枝咁正既鏡影d咩
原來係到影小巴
上面個d人地用咩鏡都要管
其實呢位就唔撚係咁上既
見親你條撚樣D comment
一係就窒頭窒勢 一係就辡興火頭
唔想答可以唔答 無人迫你
低撚質到
以為有咩大作 影幾架小巴想人點應你 答真po到上黎呢啲相咩機都無分別啦 散景,sharpness,鏡特色睇唔到 ,張相內容又無 都仲好意思開心share
你係咪on 9 一張相分咩鏡? 你畫緊漫畫定拍緊電影?!

你張相想表達咩?一啲內容都無,好,當你係畫意攝影,你覺得你影得好唯美?符合傳統美學標準?點解禁多多餘係相入面? 叫人睇油畫 巴好透視感之外仲有咩禁值得你自豪po出黎等我學下野仲好啦
屌你老母你都戇尻,佢問平平地大光圈德制鏡,邊撚度有講budget.
人地問得$6000頭v3要唔要得過即係拎到$6000+出黎啦。夠買DR啦
光圈要過1.5咩先算大咩

何況我話相差唔遠唔撚係話一樣呀屌你老母唔撚識字呀?
屌咪再理blocked啦 佢已經敗走咗菲林post 成日挑機失敗
本來諗住唔再入嚟睇
但頭先係咁見到個Leica post 推上攝台頂。
原來有罵戰 原來又係blocked條on9仔

本來最近做咗Leica 用家諗住入嚟吹下水。
見到條on9仔即刻唔想入嚟 我諗其實好多Leica人都係因為呢條On9仔
唔想入嚟個post...最少有個導我玩Leica嘅舊登巴打係咁同我講
屌頭先收到通知。。諗住睇下講咩..

一禁入嚟又睇唔到喎!?!

先醒起原來block咗個on9仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞