Leica用家揮吓手 (2)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
M-A用家行過
我都諗住買完機放走部R3M 所以TTL大掣相反可能要適應但應該問題不大 問題係衣家二手執到一部都難 啱啱望咗眼見飛花有部平平地都搶到仆街 M4直頭無人放
無35mm對我黎講係 直頭係換機主因
啱啱eBay見到連運費HKD12000幾剩半個鐘bid Leica m6 TTL...中咗
咩色?
M3好多俾人用到牛肺咁再放出嚟呃人
好多人中晒招
我記得山林道長期有幾部M6 TTL new old stock,16k左右(如果你要追求全新一手一腳)
碌上翻少少已經見到有人買咗部SS M3過唔到片
16k全新 我中bid個部係Chrome, 0.58x
都唔係未中過伏其實 惟有到貨即過中環搵師傅check
山林道成日加價,啱先睇完18近19k了
你用開wide lens?要0.58x嘅?
用開R3M插35mm 要用哂成個vf 我仲要戴眼鏡係睇唔到邊 另外有支25mm用開external viewfinder

衣家有多部0.58x嘅話 25mm估計可以用曬成個vf睇(?) 35mm睇得舒服 50mm就用返R3M
唔怪得
我雖然都帶眼鏡,好在平時中意玩50mm,0.72啱啱好
賣家來自邊到?
舊貨應該平過香檳
全新嘢真係唔夠寶寶寶寶平...
Toronto, Canada
搵Google話唔理框成個VF係24mm~ 雖然預會睇得辛苦 大不了裝番個viewfinder

不過係時候可以望下28mm鏡
summaron 35 2.8 goggle 係咪拆完眼鏡再mount落m機到會有對焦問題?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞