Leica用家揮吓手 (2)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
有冇28mm m mount 鏡推薦?

菲林機用,budget唔過萬就得
有無人知邊度有d-lux電池賣,最後係原裝,

買 Panasonic LX100嗰粒咪得囉

平就褔/蔡
近萬就加奶2.8

平就褔/蔡
近萬就加奶2.8

thx bro, 睇完外國d相覺得zm 28 2.8好過leica 個支,應該會入zeiss,不過見人話唔跟遮光罩呢樣真係好抵死

Leica 28mm f2.8 v3/v2
一萬內可以連埋遮光罩仲有得找

平平地用支Minolta m 28mm都好夠用
Leica M3 DS用50/1.5 VM 非常滿足
不過最近比條女屌我話想有一部數碼機方便好多
所以應該準備入部M262
bessa r3a 加 zm50.5

個連動準唔準?
Zm 50.5好似要撞手神

好準同埋支鏡真係好靚!
我開1.5去街市快手快腳影都好多中焦

個連動準唔準?

好準同埋支鏡真係好靚!

50mm Summilux v2
覺得有啲大碌
想要枝細碌啲

zm又平又正又細

個連動準唔準?

好準同埋支鏡真係好靚!

覺得有啲大碌
想要枝細碌啲

35 pre-a

35不了

人地講緊50 叫人買35
去旅行打算買部d-lux 而加係未around 7k到?

個連動準唔準?

好準同埋支鏡真係好靚!

覺得有啲大碌
想要枝細碌啲

Summarit 50/1.5, Nikkor sc 50/1.4ltm?依兩支算細
Leica M3 DS用50/1.5 VM 非常滿足
不過最近比條女屌我話想有一部數碼機方便好多
所以應該準備入部M262

宜家想搵枝50/1.5 VM都好難,全香港都冇貨
Call爆晒啲舖頭都冇...
想放部機
有無巴打知道邊度放好啲

m8 3xxx sc full packaging
我想問下咁多位巴打有冇用過 zm 50mm f2 ?
最近見到支2手 $3000蚊
諗緊買唔買好
買完就放左支 vm 40mm f1.4 佢
諗緊買唔買好

$3000噤平就入啦。zm50/2成像、散景樣樣都好平均,缺點咪唔夠個性特色。
諗緊買唔買好

你買ZM 50 F2
放支VM 40 1.4比我OK?
諗緊買唔買好

你買ZM 50 F2
放支VM 40 1.4比我OK?

我依家唔喺香港住
但我vm 40 d 盒喺香港
pm 左條友 唔知支鏡賣左未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞