Leica用家揮吓手 (2)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
唔該,打搞晒
以後唔會入呢個post
唔該,打搞晒
以後唔會入呢個post
M10 price.com 間間差不多,四寶都算ok, 但預無物服務咁

現在應該是m240 m240mp 二手抵玩23-25k m240 , m240mp 約26-30k ...M10價錢夠買多支鏡,

35.4 新鏡可以諗zm 35.4 , 除了大支外, 畫質丶cp 値不會比35 fle 差
想問拆頂蓋噴下RF啲塵搵余師傅定係達叔會好啲?
如果兩個都咁好,邊個會快啲?因為我未幫襯過佢哋 第一次做清潔
唔洗咁悔氣嘅
只係覺得你連最應該研究下嘅地方都懶,咁不如玩翻其他system喇
Ts16 d新機介面幾好用
以達叔個性格會叫你走唔好嘥錢 我寧願比余師傅賺
簡單嘢應該即刻整
其實係因為我rf塊擋風玻璃入面突然入咗粒大塵,正面外觀上有少少篤眼篤鼻 但係影相嗰陣又唔會見到。或者我再儲多少少塵先一次過打搞余師傅
入左支summilux 35mm F1.4 prea infinity lock
新手想入坑,本身用開sony系統,近期想買多部做街拍日常生活用,大家建議買Leica Q定Leica CL+18mm好?
Leica Q 新入坑 幾好
有興趣可以入LEICA tg GROUP 吹下水

https://t.me/joinchat/CagN9w4N59HGM5EbX45E-g
正!
係咪唔想手動對焦
我會買q 話哂都ff 不過就定焦 同無得換鏡頭=唔洗煩買咩鏡頭
機瓜鏡頭一齊瓜
價錢的確係平啲嘅
啱一半啦
其實m Mount有啲平鏡質素又唔錯
唔需要下下二三萬蚊買七妹八妹嘅
我同意啊
唔需要次次買最貴,但m同q嘅分別直情係要唔要換鏡頭相機,投資咁高但係一休俱休 我覺得成本太高
不如儲多一陣直上M機喇
我都儲咗一排先捨得買
完全冇後悔,一用就覺得自己同RF好夾
我建議你可以問fd睇下有冇人有M機,借嚟撚兩嘢,覺得啱嘅就入M坑喇
Q同CL怕玩兩玩會失去興趣
Leica幾時先更新 d-lux 系列
好想入啊
Leica 又出咗個新嘅d-lux package
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞