Leica用家揮吓手 (2)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
有無巴打用開leica 28mm 2.8 elmarit v3?
1516緊買佢定zm 28

用過elmarit, 各方面都好平均,幾好用
有無巴打用開leica 28mm 2.8 elmarit v3?

Why not summaron?

f/5.6光圈太細
室內影囡囡唔夠做

其實vm 28/2都抵玩

f/5.6光圈太細
室內影囡囡唔夠做

大家平時買ZM VM去開邊到買?間間全新鏡都係水貨同埋價錢唔差好遠,但上網睇到啲評價間間都幾好 有冇邊間最四正最好服務?

f/5.6光圈太細
室內影囡囡唔夠做

大家平時買ZM VM去開邊到買?間間全新鏡都係水貨同埋價錢唔差好遠,但上網睇到啲評價間間都幾好 有冇邊間最四正最好服務?

VM大家好
ZM永成肥花

同意,大家好本身做福仔代理

f/5.6光圈太細
室內影囡囡唔夠做

搵個白滑囡囡
玩得多數碼奶, 好掛住菲林

平平地玩翻囉
雙修都好

平平地玩翻囉
雙修都好

其實最平嘅M Mount機加一支鏡會係邊隻呢
CL 加支 40?

平平地玩翻囉
雙修都好

其實最平嘅M Mount機加一支鏡會係邊隻呢
CL 加支 40?

R2m + vm 15mm ii

Vm40/1.4, $3000有找,幾靚
發現部240 開到f16 d 塵係到,吹極都吹唔走

巴打知唔知拎比興華有冇得搞

興華已經無做Leica,要原廠整可能要寄上海/德國
菲林新手
有部Leica M4-P
不過無限遠疊唔齊影
其實係咪要拎去Calc
菲林新手
有部Leica M4-P
不過無限遠疊唔齊影
其實係咪要拎去Calc

可唔可以影個viewfinder嚟睇下 想睇
50.4 asph
琴晚開壇抹支goggle summaron, 硬係有個haze圈抹唔走 但眼鏡同鏡片同清左8~9成,聽日打筒slide試完如果無事就由佢算數
放全新New russar+ 20mm 僅有零變型超廣角 
2年原廠保養
For L39 or M mount
肥花,天祥賣$5380
$4000
https://t.me/david167
放全新New russar+ 20mm 僅有零變型超廣角 
2年原廠保養
For L39 or M mount
肥花,天祥賣$5380
$4000
https://t.me/david167

....
有冇人玩過thambar 90/2.2
想聽下用家心得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞