貓糧資料庫(12)

1001 回覆
17 Like 1 Dislike
係隻眼睇左醫生定癬?
睇癬 隻眼仔冇睇
我建議睇吓醫生穩陣啲,如果冇明顯撞傷嘅話
想問下貓貓有耳疥蟲有咩特徵?
成日見佢抓耳仔前面d皮膚(單邊耳) ,睇落有環形癬,耳仔入面冇黑色硬塊,但就有少量啡色分泌,冇紅腫,用紗布了一了就冇晒
另外就眼仔鼻哥都多左眼屎鼻屎

轉左新糧半年左右

關唔關夏天油脂分泌多左搞到皮膚敏感
貓貓本身都易皮膚敏感
我隻貓腸胃麻麻地,依家食緊orijen覺得太高蛋白佢成日軟便,有邊隻無咁高蛋白又無咁高碳水嘅乾糧推介?
Channel嚟嫁喎
最近6個月貓牙肉問題要食抗生素同消炎藥
以家仲係轉糧中 夜晚長糧溝緊rc同wc糧
早上晏就食汪喵罐罐
柯爛屎
唔知係糧問題定食藥問題
罐罐慢慢先俾多啲
吞拿魚少食d好
抗生素會搞到佢屙爛屎
大家好,我地最近開佐個IG,希望向各位寶寶推廣領養代替購買,關注流浪動物
請即關注追蹤我地IG:
https://www.instagram.com/anima_lsprotection

今日同大家介紹一下我地係IG籌備以久的活動(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

=====================================

🎐 仲夏浪浪關注祭 🎏

第1個活動就係「浪浪知識你要知」
會講好多浪浪的冷知識俾大家(◐‿◑)

=====================================

第2個活動係「疑難雜症解答你😎」
今日起一連七日我地會喺Story有問答環節(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
希望解答大家對浪浪的問題~~
一齊關注多啲(*ˉ︶ˉ*)

想了解更多關注浪浪的資訊,一定要Follow我地🤲🏻
嚟緊我地仲有關於浪浪嘅活動👇🏻千祈唔好錯過(*¯︶¯*)
🎐 仲夏浪浪關注祭 🎏
 📆2021年8月至9月
📍本專頁Instagram / Facebook🧸
查詢 🔍 | 投稿🤘🏻,歡迎DM我們
FB:
https://www.facebook.com/animalsprotectionxx
重要的野唔講3次,我地精心炮製的活動,你唔係唔參與呀嘛!
請即Follow 我地IG和FB,參與我地的🎐 仲夏浪浪關注祭 🎏
// 此項目為義遊舉辦之【香港賽馬會社區資助計劃—義地領袖學院:特義公民2021】的參賽者自發策劃之社區項目。 //
食咗罐Heromama虱目魚嘔撚咗
唔知係咪一次過撈一半太多
主子本身食開汪喵罐,我已經有買幾個味同款輪住食,但自從之前餵過汪喵新出既點心罐唔食之後佢地好似無咁中意食汪喵罐,次次都食剩,但試其他牌子罐又唔食,可以點
因為點心罐味道比較濃啲?點心罐溝返正常果隻罐試下
有無大家嘅主子試過天下貓貓隻新罐啊?
佢地好似係自家製?但成份果d唔係好肯定,怕主子食得唔高興….
話搵到泰國廠幫佢地搞
但我唔會試
d肉望落去好似麻麻地咁
同埋個罐包裝唔討好
D肉絲睇落好似柴過呀婆隻腳
想問睇資料庫買左thrive貓餅,但就咁食佢會肚痾,溝左餅先食到,感覺都唔太適合,有冇邊啲貓餅係好同埋適合腸胃敏感嘅貓貓?
隻貓唔太食乾糧淨係鍾意食蒸雞點搞
好事黎
見過好多人隻貓有病要轉全濕糧,轉唔到
唔鍾意乾糧好事嚟
食左orijen糧,糞便上有血
係唔係敏感才發生?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞