貓糧資料庫(12)

1001 回覆
17 Like 1 Dislike
買多d 唔同款俾佢地試下,我果2 隻由100% 乾糧轉到而家80% 濕,20%乾,再諗落去就係比佢哋卡啦卡啦咁樣試唔同嘅主食罐

試吓副罐撈主罐慢慢溝淡味道?
9:1 8:1 7:1咁樣溝落去
質地mousse過汪喵98%罐 挺身過幼母貓罐
帶少少肉絲 幾多湯下
不過3款有2款都有魚 雖然成份表雞肉排最前 我自己就俾雞肉個隻多
另外嗰款海陸派對(呑拿魚我唔買) 兩隻味都食
兩隻貓而家10個月 食開Wellness core幼貓糧
想幫佢轉成貓糧
目前睇中dr.elsey /Orijen / wellness core成貓糧
邊隻好啲

另外 有冇肉絲罐推薦 食緊thrive/Canagan
但一餐一細罐兩隻分都多數食唔哂
香港邊到買汪喵最平?
我估計應該好難平得過直接喺台灣買過嚟
諗住急買一包凍肉(溝緊糧) 唔夠免運
問下有冇人夾/上carousell 望望
前日先係度搵左巴打夾
新手想請教下
接左隻兩個半月大既幼貓返屋企冇耐
而家擺緊長糧(RC乾糧)
早晚再餵一餐濕糧
請問咁樣既方式會唔會有問題
冇乜大問題,rc 乾糧都有佢要嘅營養,諗定佢之後吃邊隻成貓糧/主食罐啦

想迫佢飲多d 水就多d 罐/或者主食罐同乾糧比例要調整,千祈唔好將副食罐當係主食罐!

上網見到absolute holistic raw stew罐,話係主食罐,但Excel表寫副食,咁姐係點諗住自己計下啲比例,但啲營養成分%加埋多過100,計唔到
食肉絲罐比起肉醬低卡d
主食可以睇有冇符合美國乜乜標準
有呀,天貓有賣,話佢合符AAFFO係主罐
想請教下 就黎3個月既幼貓
如果平時日頭屋企冇人長放乾糧放題
早晚應該比主食定副食罐佢
幼貓要吸收多啲營養,一定係主食罐好好多副食罐多數用嚟呃下佢哋飲水or當零食
係咪B&S ? 幾磅?
我兩隻大佬兩兄弟岩岩一歲
一隻腸胃差啲一隻無問題
差果隻好易屙軟便
而家長期都係食呢隻乾

有時都餵下呢隻罐, 但搵唔到一隻真係完全唔會軟便
同埋呢隻點始終都係處方野, 唔係好想佢地長期食
有無罐罐推介下

另加大佬照,黃貓係水皮仔
好似30磅唔洗 我用DHL所以運費貴小小
有冇買啲益生箘俾佢地試下?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞