貓糧資料庫(12)

1001 回覆
17 Like 1 Dislike
摩打會唔會好嘈
官網睇每一部都一樣大聲
只食濕咪仲好
乾對健康百害而冇一利
貓b ok
正常貓唔需要特別買嚟飲
用其他方法鼓勵飲水先
想問係咪要日日洗水機?
之前見人話有蟲搞到唔係好敢買
我轉左怪獸部落 未到 汪喵既我都未必再試
咁驚
絲打仲有冇吖
放左了
想問問汪貓送貨係分開定一次過?我係佢到訂左幾十件野但佢淨係送左袋貓砂黎
貓砂會送先
+1 罐頭要溝架咩
最多係果隻味唔鍾意食就溝醬醬呃佢食
有冇貓B巴打隻貓B都係食罐就會軟便
有機會係因為罐嘅牌子
我隻喵3個月大前
食thrive, canagan, 汪喵會屙爛屎
3個月大後食thrive, canagan照爛
但食汪喵、heromama都無爛了
見唔少巴絲都餵過 wellness core 乾糧+thrive 濕糧,
請問下係咪唔少貓都頂唔到太高蛋白?
另外我見話無穀糧有機會同貓狗心臟病有關,
你地點睇&點解決呢?thx
佢D砂好貴
睇左醫生
醫生初初見佢肚仔有少少脹
驚係腹膜炎 好彩驗左無事
但因為食得太少都有d 過瘦
同時都比左佢d屎醫生驗,等結果中

而加醫生比左抗生素,營養膏同一罐royal canin recovery
我自己可能都試下比其他野佢食引下佢先
求介紹有無邊隻罐係又健康又好食
巴絲們有無咩健康貓小食推介?
嚟緊會接3個月貓b返屋企
佢喺暫養人到由出世就食開RC 初生貓糧
咁佢嚟到我一定要幫佢轉糧啦
但係想知應該點轉法
一入屋就舊糧溝新糧畀佢定等佢入屋一個星期適應咗新環境先開始?
同埋係咪轉濕糧都要新舊溝住咁過渡?
如果我淨係畀新罐佢都食係咪可以唔使溝?

另外新糧方面暫時乾糧想試wellness
罐就試汪喵既幼貓罐
大家有冇更好提議
我都係餵wellness core 乾
thrive同汪喵罐都軟便
而家全乾糧先算
買咗二代 已經無用了
點都最少兩日洗一次個機
個filter唔可以用超過一星期
好易污糟

所以唔多建議買水機
你咁講我都有啲驚隻貓有腹膜炎

等你報告,希望冇事
同你一樣情況,等其他巴打解答
凍乾零食一般都比較健康 冇添加啲咩化學嘢
同埋貓都鍾意食
可以乾餵/浸水餵/meet碎放喺濕糧面做topping
個人餵過cat-man-doo同汪喵星球嘅凍乾零食隻貓都好鍾意
想問有冇人想要汪喵幼貓罐罐 有三箱係屋企 原價放

另外想問 我啱啱領養左隻八個月大貓貓 之前義工已經同佢打左三針加絕左育 我仲洗唔洗同佢去診所檢查 THANKSSS
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞