貓糧資料庫(12)

1001 回覆
17 Like 1 Dislike
但台灣寄順豐唔平,香港買開$12
如果好明顯就影相同客服講,佢會賠番一罐俾你

話說汪貓最近QC 真係有問題,最近試過入邊有鵪鶉毛,罐生鏽,都係最近呢批貨
thrive 卡路里比較低,試下肉醬罐會肥d
我嗰隻同你調返轉,我嗰隻軟便
邊間鋪咁平?
我屋企啱啱新接手隻三歲生過b嘅貓貓(已絕育,以前係村屋放養,食rc糧,宜家我轉咗nulo。

隻貓黎咗我屋企大概2-3個星期磅瘦咗0.4kg,
係咩原因導致咁?
我每日都比乾糧罐頭同少少零食,但係佢真係食超少正餐,反而零食就好似無底洞咁食好多都得。
比乾糧可能一餐都係十幾二十粒就完,罐頭就食得三分一。

問過之前養佢嘅朋友話由佢細到大都係食得好少正餐 但係食好多零食,生完b之後食得仲少同埋瘦咗。 朋友以前屋企係放長糧同埋經常餵零食。 我宜家會一餐一餐咁一個鐘內收走。 依啲會唔會係佢瘦咗嘅原因?
如果係咁我可以做啲咩令佢肥翻或者食多啲野?
另外想問下有咩方法可以令貓咪食放過雪櫃嘅罐罐, 試過回溫同熱水坐熱佢都唔食,好浪費
你放好多日?通常我每罐只放24 小時。
細b 買85g 嘅罐罐應該都足足夠
唔係。 朝早食一半然後夜晚再食
我買開都係75-85g嘅罐罐
係咪坐得太熱啊?
有啲貓係點都唔食雪過嘅罐頭
唯有餵啲再細啲包裝嘅 有啲係袋裝 50g
不過一般罐頭都係80g居多
養多隻貓 兩隻一人一半
唔係 我坐到暖暖地再攤一陣先比佢
暫時我都冇見過我想買嘅罐罐有細包裝
隻貓好揀飲擇食 唔係肉醬肉泥罐佢唔食 一開始唔知個陣買咗幾罐肉絲罐佢飲完啲水就唔再掂了
想問下汪喵個計數機準唔準?
我隻貓4個幾月大,食thrive罐,佢話一日要食6.幾個罐
我隻大食積都完全食唔到佢建議個量
唔會食得足,
隻野成長期識重就算
最後入密實盒再包保鮮紙
最好
有無人食開K9 Natural
見營養好似唔錯
係好多人食 幾好嘅罐
其實開左罐之後入落密實盒擺雪櫃可以擺幾耐
因爲我隻貓唔係主食罐罐,但係大罐裝就抵好多
睇牌子,有d 建議3日 內,但我通常1-1.5日內會清哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞